lendio, Filtr DPnR ma tylko motor o oznaczeniu D-CAT. I na to czy filtr cząstek jest zapchany ma wpływ jego poprzedni użytkownik Przejedź się najlepiej D-CATem z małym przebiegiel, lub nawet nowym z ASO i następnie przejedź się uzywanym, jeśli obydwa będą miały bardzo zbliżone osiągi (tzn przyspieszenie, elastyczność) to znaczy, że wymiana tego filtra na razie Cię nie czeka
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
witam
chciałbym zakupić ten o to model toyotki
http://otomoto.pl/toyota-...-C15219092.html
tylko po
1.nigdy nie miałem toyoty
2 nigdy nie miałem auta z gazem
wiec jesli ktos by mi mogł pomoc to prosze o rade
plus za tym autem
kupowany w aso toyoty niski przebieg prosze o pomoc bo jutro zamierzam sie wybrac zobaczyc to autko
Zapytaj czy dają gwarancję zakupu. Czasami się trafia na rok...
Koniecznie sprawdź czujnikiem czy nie była bita, najlepiej sam (żadna filozofia). Tylko nie w tym ASO - może auto wstawił "znajomy kierownika". Zapytaj na jaki oleju to jeździ. Przy tym przebiegu powinien być pełny syntetyk - najlepiej 5w30. Sprawdź czy wszystkie urządzenia elektryczne działają np. lusterka. Klima... kiedy była nabijana. Czy tapicerka nie ma odbarwień i zacieków.
Poproś o wydruk historii pojazdu i książkę serwisową. Nie wiem czy będą mieli bo auto z Niemiec. Jak mają porównaj przebiegi roczne. Ile rocznie przybywało km? Podejrzanie niski ten przebieg ... Ktoś inwestował dodatkowo w instalację LPG po to tylko, by sprzedać??? I to robiąc ~9 tyś. km rocznie? Co najmniej dziwne.
Sprawdź czy nie figuruje w rejestrze zastawów (w sądzie). Sprawdź czy wszystkie szyby są z tego samego rocznika - 2006. Zapytaj o homologację (świadectwo legalizacji) instalki gazowej. Co do samego posiadania gazu w silniku 1.8 16V VVTi zdania są podzielone. Sam się zastanawiałem ale ostatecznie nie zakładam (robię mniej niż 15. tyś. rocznie). Poczytaj w odpowiednim dziale. Tu instalacja jest więc zmienia, to opłacalność użytkowania na +.
Jeśli wszystko do tej pory OK. to przed zakupem jedź na inną stację diagnostyczną na "przegląd zakupowy" . Weź fakturę - jak coś poważnego "wyjdzie w praniu", będzie podstawa do odszkodowania. To "na szybko" tyle co przychodzi mi do głowy.
Jak zobaczysz... pochwal się "co i jak".
dziękuje za pomoc
ja przed wyjazdem zadzwoniłem i informacje nabyte podczas rozmowy
2009 przybyło autko z Niemiec
w 2010 miało wypadek do wymiany dwie lampy zderzak i coś tam w środeczku ale jakoś nie przywiązywałem wagi (nie chce mięć auta powypadkowego)
gaz założony w czerwcu papiery sa
a ha oryginalny przebieg
no to nic szukam dalej
dziękuje i pozdrawiam
Witam,
Skoro szukasz to nie zawracaj sobie głowy AVE z ogłoszenia na allegro - "Piękny Avensis-Okazja 40000km (Numery ofert 1256591568)". Samochód jest po potężnym dzwonie i ma wymieniony cały przód - oba błotniki, maskę, zderzak.Lewy kielich zawieszenia przesunięty ok. 3 cm. Co więcej w zawieszeniu nie widać. Ponadto ma spawaną karoserię w lewym nadkolu. Ogólnie złom.
Wygląda bardzo ładnie, pełny wypas i ... lakier wszędzie nie odbiega od norm fabrycznych - gdyż ma wymienione wszystkie elementy karoserii z przodu.
poszukiwania ciąg dalszy
nie szukałem tego auta w allegro ale w oto moto i tak jak napisałem wcześniej za przemawiało to ze auto jest w z salonu autoryzowanego ale osoba z która rozmawiałem od razu na samym początku powiedział co i jak wiec koniec tematu na temat tego auta
znowu szukam może któryś z forumowiczów poleciłby mi coś do 40 tysiecy najlepiej w kombi i teraz mam zonka czy diesel czy benzyna i jesli tak to w jakim silniku
moj roczny kilometraż to jakieś 20 tysięcy km
same pochwały usłyszałem o silniku 2.2 ale 170 konnym ale zeby odpłacił sie długoletnoscia dobrze trzeba o niego dbac .
pozdrawiam i czekam na odpowiedzi a moze cos fajnego mi polecicie
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2010-10-19, 16:32
popieram opinię 1975maniek -
1.
przy takim pofalowaniu błotnika wygląda jakby był on odginany po "cofce" żeby drzwi można było otworzyć, więc sadze że i one mogły "dostać", a te na foto są b.dobrym stanie wizualnym , (jeśli masz fizyczny dostęp do auta sprawdź "lata" na szybach i zgodność z pozostałymi)
2
tylny zderzak to jest nie porysowany tylko wg mnie zaliczył słupek bo jest na foto wyraźnie wgięty = mogą być ruszone spinki zatrzaski
3
wg mojej obserwacji foto ruszony jest też lewy próg (potwierdza to przypuszczenia z pkt 1)
4.
przedni zderzak wg mnie to do naprawy się kwalifikuje. a jeśli nawet to się lekko zdeformował i nie wiem czy będzie potem się trzymał po naprawie/wymianie błotnika, nie wspominając o mocowaniach
5
co do mocowania go do lewego błotnika to ze swoich doświadczeń podejrzewam że jest z błotnikiem skręcony na śrubkę, bo po skali uszkodzenia nie sądzę aby zatrzaski to wytrzymały
6
z "drobiazgów" - brak lewego halogenu,
Silnik: Inny
Rok: 2000
Nadwozie: Inne
Wysłany: 2010-10-29, 19:31
Witam, przymierzam się do zakupu ave moją uwagę zwrócił ten konkretny model:
http://lexus-katowice.oto...-C15623005.html
Pytanie czy ten 1.8 ma jakąś wadę związaną z braniem oleju? Od godziny szukam które 1.8 biorą które nie i nie umiem znaleźć granicy
Jako nowy witam wszystkich.Zamieżam kupić avensis dlatego bardzo proszę o opinie i uwagi na temat oferty którą znalazłem.Biały lakier jak dla mnie o.k.Może ktoś ją oglądał w realu?
http://otomoto.pl/toyota-...-C15527515.html
Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu modelu T25 kombi.
Nie jeżdżę zbyt dużo (10tyś / rok) więc poszukuję wersji z silnikiem benzynowym 1.8
Znalazłem taką ofertę:
http://otomoto.pl/toyota-...-C16053148.html
Proszę forumowiczów o rzucenie okiem na ogłoszenie oraz informację czy auto jest godne zakupu.
Dzięki
Cześć. Jest potrzeba kupić trzecie (docelowo będzie jako drugie po sprzedaży obecnego drugiego ) autko. Do rzeczy. Jest na oku Avensis 2005 kombi sprowadzona. 2,2 D4D 150 KM. Autko pasuje w sumie, jedyny słuszny kolor - czarny. Kilka pytań mam:
- czy autko to zostało przez ekoterror potraktowane filtrem czątek?
- jak w koncu jest z tymi 150 KM D4D? Bo szczerze, trochę czytając to forum trudno wyrobić sobie konkretną opinię. Nie mówię o problemach nowoczesnych diesli. Ale np jak z tymi głowicami- uszczelkami?
- A ten konkretny egzemplarz na 2 drobiazgi , które mnie nurtują. Na wolnych obrotach (zimny i ciepły) czuć delikatne wibracje-drżenie na kierownicy od ok 800 obr znikają i jest pięknie - co to? Na pedale nic nie czuć, nie słychać metalicznych dźwięków, biegi wchodzą ładnie - stąd dwumasa nie wydaje mi sie ....ale nie mam pewności. Czytałem, ze niektórzy z tym sie spotkali. Może poduszki....
I to niegłośne dzwonienie takie "zaworkowe" na zimnym silniku od dołu podczas przyspieszania. Ciche ale słychać. Też pytanie czy ten typ tak ma? W porównaniu np do pracy fordowskich silników to nawet z tymi "zaworkami" jest miodzio - nie mam forda jakby co - tylko porównanie. Dla mnie to nie problem, ale chce sie upewnić , że to "cecha" tej jednostki a nie wada egzemplarza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum