Wie ktos gdzie sprawdzic numer sondy na http://www.toyodiy.com/ ???
Zapaliła mi się kontrolka check i na kompie błąd oznacza słabą wydajność katalizatora, troche dziwne bo katalizator był wymieniany na nowy jakieś 12 tys km temu.
Przejrzyj wczesniejsze wpisy w tym temacie, jest tam piękny rysunek z wszystkimi opisami jak dla absolutnego laika. ja bardzo szybko skumałem i skorzystałem. Ploecam.
spoko znalazłem numer sondy, mam podejrzenie ze bedzie to wina nieszczelnego ukladu wydechowego a nie sondy, auto strasznie halasuje na wyzszych obrotach, w tygodniu wjade na jakis kanał i sprawdze co i jak.
Wysłany: 2012-12-27, 09:38 Nie równa praca silnika podczas rozgrzewania
Witam.
Mam od jakiegoś czasu problem z avensis T25 1.8 benzyna. Usterka występuje tylko podczas ujemnych temperatur ( po nocy ) . Samochód dopala za pierwszym razem, obroty są na poziomie 1800 po przejechaniu ok kilometra ( gdy wskażnik temperatury wchodzi na drugą kreskę ) silnik zaczyna pracować nie równo , obroty spadają do 800-1000 . Dwa razy wyskoczył błąd sondy którą z resztą za pierwszym razem wymieniłem na nową oryginalną . jak silnik osiągnie właściwą temperaturę wszystko jest OK . W sezonie wiosennym , letnim silnik chodzi bez zastrzeżeń .
Może ktoś wie gdzie tkwi problem , dwa serwisy nie mogą znlaeść problemu :(
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 16V benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Wagon
Wysłany: 2013-05-06, 16:41
odswiezam watek,
Wyskoczyl mi blad P0057, obwod grzalki sondy lambda, bank 2 , czujniuk 2 - i prosba o pomoc z namierzeniu sondy, jest to dolna od strony kierowcy czy pasazera?
Witam.
Z tego, co się orientuję to są dwie sondy lambda zamontowane w Twoim motorze- jedna jest przed katalizatorem a druga za katalizatorem, więc to jest ta za katalizatorem Kolego
Pozdrawiam
_________________ Tooyootaa - that's make a difference
To mnie teraz zaskoczyłeś kompletnie. Nie chcę Cię wprowadzać w błąd, więc najlepiej jak zapytasz, któregoś z bardziej doświadczonych kolegów- na przykład Schwefela.
_________________ Tooyootaa - that's make a difference
Mam problem z Sonda Lambda komputer pokazuje Bank 2 Sonda 1 ale ta sonda była wymieniana więc co dalej może być problemem ? mój pierwszy post więc jeśli czegoś nie napisałem to proszę o poprawienie mnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum