Witam
Na Podlasiu,a dokładniej w Białymstoku zajmuje się tym Diesel Kompleks na 1000 lecia P.P 8
za niecałe 400 zł wymienili mi odbłyśniki,wyczyścili wnętrza lamp i przepolerowali klosze,zostawiłem auto koło południa,a odebrałem wieczorem,proponowali nawet montaż swoich reflektorów na czas regeneracji,szybko sprawnie i na temat,reflektory świecą jak nowe tel 696 437 620
pzdr
mam Avensisa w którym przed sprzedażą poprzedni właściel zrobił regenerację Xenonów w Otwocku (jakiś miesiąc temu).
Niestety zauważyłem że jedna lampa czasami nie zapala się przy pierwszym właczeniu światła mijania (ponowne wyłaczenie i właczenie powoduje zapalenie go);
ponadto ten sam reflektor po myjni jest zaparowany wiec wygada, że jest nieszczelny.
Czy miał ktos podobny problem i jak go ew. rozwiązał ?
P.S. człowiek od którego kupiłem auto poinformował mnie o tym problemie z niezapalaniem światła "krótkiego" ale jak stwierdził nie miał już czasu tego reklamować, bo wystawił auto na sprzedaż i jak się okazało ja go kupiłem
Ostatnio zmieniony przez ArtiZet 2013-04-27, 09:38, w całości zmieniany 2 razy
witam
nie zapala Ci się światło drogowe czyli...tzw długie?jeśli tak to moim zdaniem problem leży po stronie instalacji elektrycznej ponieważ podłączone jest oddzielną kostką i regeneracja reflektora nie ma raczej z tym nic wspólnego.Jeśli jednak miałeś na myśli światło mijania czyli tzw.krótkie to raczej zacząłbym się już rozglądać za nowym żarnikiem,często takie gaśnięcie i zapalanie jest pierwszą oznaką zbliżającej się wymiany...zaś co do parowania,proponuję obejrzeć górne mocowania reflektora,często jeden z uchwytów jest pęknięty,a pod pęknięciem jest dziura którą woda dostaje się do wnętrza reflektora,jeśli uszkodzeń nie ma to obejrzyj samą tylną pokrywkę,czy nie ma uszkodzeń mechanicznych,czy jest prawidłowo założona,czy uszczelka się nie podwinęła,bo przez to lampy w Avensisach też często parują
pozdrawiam
Radek
witam
nie zapala Ci się światło drogowe czyli...tzw długie?
Chodzi o "krótkie"- przeedytowałem;
martwi mnie to trochę jeśli miałby być to koniec żarnika, bo podczas regeneracji ponoć został wymieniony na jakiś "lepszy- nie chińską podróbkę" więc ma raptem ok. 2tys. km prezjechane.
Co do nieszczelnosci to dzieki za radę- przyjrzę się lampie w długi weekend majowy bo teraz nie bardzo mam warunki.
Czy lampa do regeneracji jest rozklejana? Widać na złaczeniu klosza z obudową jakaś masę, która wygląda na świerzą- widać to od góry lampy
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Mar 2011 Posty: 198 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-04-27, 10:23
ArtiZet napisał/a:
radomiro napisał/a:
witam
nie zapala Ci się światło drogowe czyli...tzw długie?
Chodzi o "krótkie"- przeedytowałem;
martwi mnie to trochę jeśli miałby być to koniec żarnika, bo podczas regeneracji ponoć został wymieniony na jakiś "lepszy- nie chińską podróbkę" więc ma raptem ok. 2tys. km prezjechane.
Co do nieszczelnosci to dzieki za radę- przyjrzę się lampie w długi weekend majowy bo teraz nie bardzo mam warunki.
Czy lampa do regeneracji jest rozklejana? Widać na złaczeniu klosza z obudową jakaś masę, która wygląda na świerzą- widać to od góry lampy
Witam,
podróbkę bardzo łatwo sprawdzić przy zakupie, jeśli magnes przyciąga oprawkę - oryginał, jeśli nie - podróbka. Wymienia się obydwa żarniki, lecz przed wymianą należy bezwzględnie sprawdzić szczelność klosza (na spojeniu) oraz uszczelek.
Tylko w światłach mijania są żarniki (wyładowcze), niestety drogie.
tak,lampa do regeneracji jest rozklejana,to co widzisz na styku obudowy i klosza,jest to zapewne klej butylowy,czyli klej wrażliwy na temperaturę stosowany często do klejenia reflektorów,no chyba że dali "Coś od siebie" żeby zagwarantować szczelność
pzdr
Radek
No a ja dzisiaj byłem właśnie w Otwocku na regeneracji. Obsługa sympatyczna i poszło o wiele szybciej niż się spodziewałem, w sumie nawet chyba w niecałą godzinę od wjazdu do wyjazdu. Wrażeniami z efektu jeszcze się nie podzielę, bo nie testowałem w trakcie jazdy nocą, ale chyba będzie dobrze.
Robota w sumie nie jest szczególnie skomplikowana, i jak widziałem gdzieś opis wykonania na forum, to rzeczywiście wydaje się być wykonalna we własnym zakresie. Za profesjonalizm i błyskawiczne wykonanie trzeba jednak zapłacić, i to nie mało. Ale w tym przypadku, ze względu na bezpieczeństwo, innego wyjścia nie ma.
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Mar 2011 Posty: 198 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-04-28, 15:15
Groszek napisał/a:
No a ja dzisiaj byłem właśnie w Otwocku na regeneracji. Obsługa sympatyczna i poszło o wiele szybciej niż się spodziewałem, w sumie nawet chyba w niecałą godzinę od wjazdu do wyjazdu. Wrażeniami z efektu jeszcze się nie podzielę, bo nie testowałem w trakcie jazdy nocą, ale chyba będzie dobrze.
Robota w sumie nie jest szczególnie skomplikowana, i jak widziałem gdzieś opis wykonania na forum, to rzeczywiście wydaje się być wykonalna we własnym zakresie. Za profesjonalizm i błyskawiczne wykonanie trzeba jednak zapłacić, i to nie mało. Ale w tym przypadku, ze względu na bezpieczeństwo, innego wyjścia nie ma.
Robiłem regenerację w Otwocku ponad rok temu, nie mam zastrzeżeń. Dostałem gwarancję 12 m-cy. Samodzielne wykonanie tej pracy jest nieco ryzykowne, a ponadto trzeba postarać się o regenerowane odbłyśniki; i mimo, że jestem bardzo manualny - nie podjąłbym się tej naprawy, ale jak ktoś chce samodzielnie - powodzenia !
Witam,
Podpinam się pod temat
Mam problem z jakością światłą - bardzo słaby prawy reflektor , trochę lepszy lewy.
Lampy Xenon , auto T25 kombi.
Gdzie we Wrocku lub okolicach można zregenerować odbłyśniki lub w ogóle przeprowadzić diagnozę :?:
Z góry dzięki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum