One maja po prostu wade fabrycznba,ze szybko sie te odblysniki wypalaja w srodku.Ja rowniez zmienilem zarowki bo myslalem,ze to wina zarowek a okazalo sie jak spojrzalem do srodka odblysnika,ze nie ma go w srodku Sama czern zostala i zero farby,ktora ma odbijac swiatlo ble Jesli czujesz roznice to zapewniam Cie,ze musisz je zregenerowac.Ja to zrobilem dwa tygodnie temu i gwarantuje,ze bedziesz mial usmiech na twarzy :lol:
A urządzenie do poziomowania xenonów jest pod samochodem...tuż za miską olejową.Czujnik który Ci odpadł to zapewne czujnik cofania,który nic wspólnego z poziomowaniem świateł nie ma.Co do słabego świecenia to zapewne jak kolega HUGOBERG napisał wypaliły Ci się odbłyśniki ale jeśli żarniki są od nowości te same więc swoje już przelatały.Można to sprawdzić....kończący się żarnik świeci coraz bardziej na różowo.
Jesli chcesz miec pewnosc to kup sobie takie lustereczko dentystyczne i zajrzyj do srodka odblysnika.Jesli od nowosci nie regenerowales to naprawde oddaj je do regeneracji.Ja dzieki temu forum sie dowiedzialem dwa miesiace temu,ze to wada.A teraz uwierz mi moge czytac gazete w nocy jak pieknie wszystko widac :->
A urządzenie do poziomowania xenonów jest pod samochodem...tuż za miską olejową.Czujnik który Ci odpadł to zapewne czujnik cofania,który nic wspólnego z poziomowaniem świateł nie ma.
wybacz ze Cie poprawie ale sa 2 czujniki- urzadzenia do poziomowania reflektorów na przednej belce jak równiez na tylnej.
widzialem dwa i wygladaja identycznie i sa mocowane w tym samym miejscu.
@ HUGOBERG
wiesz moze gdzie tutaj w naszych okolicach regeneruja wlasnie te odblysniki ?
a jeszcze jedno pytanie bo po kwietniu 2004 r do avensis montowali co poniektore inne podzespoly a reflektorów nie zmienili ?
_________________ Toyota Avensis Prestige
27.12.2004
Powiem tak.U nas to predzej obciolbym dlonie tym zlodziejaszkom niz pozwolilbym dotknac mojej lampy.Mozesz spokojnie zaufac panu Hubertowi.Dzwonisz,mowisz,ze wysylasz kurierem i za dwa dni dostajesz lampy.Mozna mu spokojnie zaufac.Jeszcze nikt sie nei skarzyl,ze cos zrobil zle.U nas kosztuje powyzej 200zl jedna lampa u niego 300zl dwie lampy.A efekt mozesz mi zaufac jak porazajacy :->
[ Dodano: 2010-09-12, 17:01 ]
Jak sciagnicie sobie lampe to automatyczny stabilizator jest umieszczony w lampie.Idzie do niego oddzielne zasilanie.
jest jeszcze jakiś koles na mazowszu chyba nawet ktoś tu o nim pisał w okolicach wawy regeneruje ale czy dobrze hmmm nikt tego nie wie.. cena to 450zł z wyjęciem lamp i wypolerowaniem szkła. Wiec wychodzi podobnie jak u Huberta ale brak info na temat jakości.
Wysłany: 2010-10-20, 16:27 Xenony regeneracja Mazowsze Warszawa
Witam,
Kilka postów wyżej czytałem, że brak jest opinii na temat człowieka z okolic Warszawy, który regeneruje xenony.
Zaryzykowałem i przetarłem szlak. Na dziś jestem bardzo zadowolony. Koleś dokonuje naprawy szybko i widać, że się przykłada. U mnie np. dodadkowo poprawił uszkodzone mocowanie zderzaka, zajęło mu to troche czasu a dodatkowej kasy nie wziął.
Według mnie jest godny polecenia.
Dla zainteresowanych podaję tel do niego 603 743 023.
Aha a jeśli chodzi o miejsce to naprawt dokonuje w Otwocku, jakieś 25 km od centrum Warszawy.
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2010-10-31, 09:21
kolejny zadowolony z regeneracji w Turewie - mimo ze mialem kawalek do przejechania w 100% sie oplacilo
calosc trwala zaledwie 1,5h ..jeden reflektor juz widocznie slabiej swiecil-okazalo sie ze odblysnik wypalony, do tego wymiana zarnikow i efekt niesamowity... jazda w nocy to czysta przyjemnosc... 8-)
lutek [Usunięty]
Wysłany: 2010-10-31, 22:07
Qrak a żarniki kupiłeś na miejscu czy przywiozłeś z sobą.Pisz co,jak i po ile kolego?
Pomocy.
Szukam sprawdzonego kontaktu do gości co regenerują xenon-y. Avka już nie daje rady w nocy i mam wrażenie że jadę bez światełek :(
Interesują mnie koszty całkowite (regeneracja + montaż) i co zalecacie żeby zrobić by przywrócić wzrok widoczność w nocy... ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum