Wczoraj byłem u pana Huberta aby zregenerować reflektory. Świecą rewelacyjnie, jak nowe, a może nawet lepiej. Powłoka odblaskowa na odbłyśnikach ma być trwalsza od oryginalnych. Wymieniłem również szkła reflektorów ponieważ moje były bardzo spiaskowane i porysowane. Wyglądają jak nowe i tak też świecą.
Polecam wszystkim
moze ktos podać numer do Toyoty auto poland gdzie mógłbym uzyskać informacje
czy mój samochód objety jest Akcja serwisowa( a raczej dobra wola ) wymiany reflektorów ?
Byłem sie pytac w serwisie to nawet mi odmówili wysłania prośby do Toyoty o wymiane reflektorów badz regeneracje, z tego powodu ze auto jest za stare, i nie bylo kupione w PL.
Taka akcja trwa do 2012 z tego co mi znajomy mówił.
Chce najpierw tak spróbować, moze sie uda zrobic to za darmo.
W serwisie zaproponowali mi regeneracje Xenonow - 1000 PLN za pare.
_________________ Toyota Avensis Prestige
27.12.2004
Dzisiaj założyłem zregenerowane reflektory u pana Huberta w Turewie, po prostu nawet o takich nie marzyłem, bajka, jasno jak w dzień, w końcu będę mógł bezpiecznie jeździć. Auto mam sprowadzone więc nawet w serwisie nie próbowałem bo szkoda nerwów u tych zdzierusów.
Wczoraj tez odebrałem i założyłem reflektory od p. Huberta. I jestem pod wielkim wielkim wrażeniem, świeca lepiej niz nowe !
auto wizualnie tez wyglada lepiej bo z tego co widzialelem klosze wypolerowane w pewnym stopniu.
Usługa warta tych pieniedzy !
_________________ Toyota Avensis Prestige
27.12.2004
Czy ktoś z Was słyszał o firmie Xenon z okolic Koszalina.Odblaski biorą z Turewa i wymieniają w reflektorach.Mam do nich około godziny drogi, to prawie na miejscu a do Turewa trzeba by było sie tłuc ze trzy godziny w jedna stronę.Proszę o opinię.Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-04-17, 22:10 ]
Skoro nikt nie słyszał o firmie z Koszalina wiec nie ryzykowałem i skorzystałem z usług Pana Huberta z Turewa.Lampy wysłałem pocztą we wtorek a w czwartek miałem już z powrotem. Świetny kontakt i profesionalna usługa. Lampy świecą rewelacyjnie. Jasno przed samochodem jak w dzień.POLECAM
Typ: Avensis T22
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 1999
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2011-08-21, 16:16
Witam serdecznie,
Potrzebuję namiar na regenerację w Otwocku, jestem z Wawy i tam będzie mi najłatwiej podjechać. Bardzo pls, może ktoś mógłby mi podesłać namiar na priv.?
Muszę na szybko ogarnąć lampy, bo szykuję się w pierwszą poważną wyprawę Ave.
Typ: Avensis T22
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 1999
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2011-08-30, 12:52
Panowie,
Byłem wymienione zostały żarniki, odbłyśniki, a do tego jedna przetwornica oraz żaróweczki pozycyjne.
Lampy wewnątrz zostały wyczyszczone z zanieczyszczeń, choć pewnie jeśli poświęciłoby się im więcej czasu to możnaby lepiej, ale nikt z tego nie będzie strzelał.
Generalnie światełka ustawione i świecą idealnie, pełny remont lampek w tym przypadku pochłonął trochę więcej $$$, ale efekt jest super!
Miła obsługa, z chęcią dzieląca się radami co do kwestii oświetlenia i nie tylko, w fajnej atmosferze szybko minął czas.
[quote="zyga350"]Czy ktoś z Was słyszał o firmie Xenon z okolic Koszalina.Odblaski biorą z Turewa i wymieniają w reflektorach.Mam do nich około godziny drogi, to prawie na miejscu a do Turewa trzeba by było sie tłuc ze trzy godziny w jedna stronę.Proszę o opinię.Pozdrawiam
Jeżeli chodzi o taką firmę to podaję link dla zainteresowanych,Firma jest z Konikowa(1 km od Koszalina kierunek na Połczyn Zdrój)...http://www.xenony.pl/o-nas.html lub na Allegro nick: xenony-pl
Gdzie moge zregenerować odbłyśniki w okolicy Sosnowiec,Katowice,Mysłowice,Dabrowa górnicza ...
SunRose ja swoje regenerowałem tu za demontaż, polerkę kloszy no i oczywiście samą regeneracje zapłaciłem 480 zł. Jestem bardzo zadowolony auto zostawiłem na jakieś 5 h.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum