Panowie ja NIE POLECAM tej firmy i wręcz przestrzegam przed nią. Nick z Allegro EMILWIS strona http://xenon-hurtownia.pl/d4sphilips.php
Poniżej opisuję swoją sytuację.
Od początku.
Po wyjęciu starych palników (jeden gasł po chwili) obydwa PHILIPS. 1 oryginał, 2 dobra podróbka padał mi właśnie ten podrobiony. Miał wyraźne ślady zużycia (bardziej okopcaną na biało bańkę itp) więc tym bardzie chciałem kupić oryginalne.
Wcześniej dowiedziałem się również jak odróżnić kopię od oryginału (po wszystkich detalach).
Przesyłam i wam pomocny i bezstronny link, który może Wam tylko pomóc podjąć decyzję http://xenonlight.com.ua/...how_aux_page=5, a nie jak to jest określone w filmiku dostępnym na YouTube tego sprzedawcy http://www.youtube.com/watch?v=yY-42rp8O5w, czy innych. Oczywiście doradzają oni bezstronnie bo przecież nie mają w tym interesu... :chytry:
Zakupiłem 2 sztuki żarników PHILIPSA od tego człowieka Emilwis. Fakt połasiłem się bo ponoć na 200% oryginalne - tak napisane w opisie aukcji. Czas realizacji zamówienia podany na aukcji 2 dni. Czekam i czekam i nic. Po tygodniu się przypomniałem mailowo. Otrzymałem maila zwrotnego z informacją, że z powodu pomyłki, niekompetencji pracownika biją się w piersi i już wysyłają towar. Fakt przyszedł szybko tyle tylko, że zamiast żarników PHILIPSA otrzymałem OSRAMY (pewnie Philipsy jeszcze z chin nie przyszły mineło dopiero 10 dni) :jacipokaze:
Pojechałem do ASO Toyoty założyć, a serwisant mówi, że na pewno nie są to oryginalne palniki i może, chwilę poświecą i miał racje oto link do orginałów http://www.osram.com/media/resource/hir ... charge-(gb).pdf? strona nr 7 ja otrzymałem takie oryginały http://www.alibaba.com/product-gs/34610 ... 66440.html czy http://www.alibaba.com/product-gs/47619 ... image.html i po 50 $ za parę nie po 100$ jak zapłaciłem :tak:
Wystawiłem allegrowiczowi Emilwis komentarz neutralny bo przecież wpadka goniła wpadkę towar niezgodny z opisem itd w nagrodę dostałem negata o treści nie polecam. :szatanek: Allegrowicz Xenonowicz Emilwis dalej się upiera przy swoim, że oryginalne. Fakt oryginalne to one są bo chińskie :tak:
Tak, że reasumując moje przemyślenia. Chińskie palniki z napisem OSRAM, czy PHILIPS kosztują w chinach grosze, a można je przecież sprzedać frajerowi takiemu jak ja, czy innemu pisząc na karteczce dołączonej do paczki informację, żę w związku z dużą ilością podróbek palników Philips przesyłamy oryginalne Osram i liczyć na to aż frajer połknie haczyk i machnie ręką.
Nie połknął! Nie machnął! Z chamstwem trzeba walczyć! :baseball:
Palniki odesłałem
Mam nadzieję, że materiał będzie pomocny przy wyborze bo "nie wszystko złoto co się świeci".
Pozdrawiam Forumowiczów
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2006
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2013-08-26, 07:12
Hmm, ja zakupiłem swoją Avkę wiedząc, że światła mijania są słabe - zakup w rodzinie, sądziłem, że szwagier zainwestował w jakieś chińskie badziewie ksenonowe i dlatego lampy zamulają. Wydałem 4 stówy na żarniki i... nic. Jeszcze w maju, czerwcu było spoko - bo wracając z pracy ok. 21 światła mijania i tak na niewiele się przydawały, ale już w połowie sierpnia trochę się wystraszyłem takich powrotów i szukałem rozwiązania. W Olsztynie usług regeneracji odbłyśników chyba nikt nie świadczy - no w necie nie udało mi się znaleźć namiaru. Najbliższy warsztat wyszukałem w centrum Gdańska - Reflektory Samochodowe ul. Jasna 1. Umówiłem się na konkretny dzień i godzinę, o 9 podstawiłem auto, właściciel od razu wziął się do pracy i zaznaczył, że fura będzie gotowa ok 13-14. Nie chciałem mu ślęczeć nad głową i patrzeć na ręce i poszedłem pozwiedzać starówkę. Jak obiecał - tak zrobił, ok pierwszej telefon, że samochód można odebrać. W dzień to efektu za bardzo nie widać - no lampy błyszczały się bardziej, jak psu... na wiosnę. Szoku doznałem przy powrocie z pracy - wcześniej był strach jechać, pomagałem sobie halogenami żeby cokolwiek widzieć. Teraz światła mijania dają genialną widoczność, raz na jakiś czas, ktoś mi sypnie długimi po oczach, sądząc że i ja cisnę na długich. Koszt: 200 zł za lampę + 50 zł montaż/demontaż (za komplet). Oczywiście mowa o efekcie teraz, ciekawe jak będzie za pół roku/rok.
Ostatnio zmieniony przez Micronus 2013-08-27, 20:26, w całości zmieniany 1 raz
Już drugi raz kupiłem żarniki na Allegro od hidmoto, gościu ze Szczecina. Pierwsze wytrzymały trzy lata, i własnie teraz kupiłem nastepne. Pozdrawiam
[ Dodano: 2013-08-26, 22:15 ]
Regenerację lamp robiłem u pana Huberta z miejscowości Turew trzy lata temu i narazie wszystko ok, swieca jak nowe. Pozdrawiam
krzysiek6210 [Usunięty]
Wysłany: 2013-09-30, 13:25 Regeneracja
Regenerację zrobiłem u p. Huberta coś w kwietniu 2013r. Póki co wszystko OK.
Żarówki Philipsa założone i od tamtej pory ok, świecą jasno, dokładnie.
Lampy dobrze uszczelnione i nie ma w nich żadnego syfu
POLECAM !!!!!
Mam nadzieje że będą długo działały bez problemu.
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2007
Wysłany: 2014-02-24, 19:42
Robiłem dzisiaj regenerację reflektorów w Avensis w Otwocku. Powiem tak jestem bardzo zaskoczony podejściem, pełen profesjonalizm. Regeneracja dwóch lamp zajęła 45 minut. Po prostu POLECAM.
Silnik: 1.6 16V VVTi benzyna
Rok: 2008
Wysłany: 2014-03-12, 12:06
plesser napisał/a:
Tylko, że z xenonami to jest tak kupisz żarówkę i masz spokój na ileś lat A zwykłe halogenówki z trudem wytrzymują rok. Ja mam żarówki xenonowe 2 rok (wymieniałem przy regeneracji odbłyśników) i świecą jak nowe
Mi właśnie po 5-6 latach padła pierwsza żarówka (normalna) - przebieg ok 70 tys. (automatyczny układ włączania świateł). Tak więc to mit.
Pewnie niedługo padnie mi druga. Chociaż nie. Ona była wymieniona chyba gdy z powodu lekkiej stłuczki lampa w serwisie była wymieniana (ale nie pamiętam, może włożyli starą).
Wcześniej padła jedna stopu i 2 w5w w reflektorach.
Typ: Avensis T22
Silnik: 1.8 16V benzyna
Rok: 2002
Wysłany: 2014-10-20, 11:05
Hej, hej ja właśnie zauważyłem że z moimi światłami nie jest za dobrze, jakoś słabiej kurcze świecą:/ zastanawiam się teraz czy zlecać regenerację komuś, czy poczytać na forach co i jak i zrobić to z poradnikiem. Jak na razie przeglądam ofertę z firmy pvl? Zastanawiam się właśnie czy nie ma tu kogoś kto ich zna/korzystał z ich usług...trochę boję się wysyłać je w ciemno nie znając firmy
Cześć wszystkim. Odświeże troche temat, może komuś pomoże opinia.
W związku z tym, że sam przeczesałem niejedno forum , aby rozwiązać problem kiepskiego oświetlenia drogi podzielę się swoim doświadczeniem. Ze względu na zamieszkanie w mazowieckim, czyli daleką drogę do Turewa oraz brak możliwości czekania na lampy umówiłem wizytę w Otwocku.
Mogę polecić Panów, samochód na oku i cała robota na oku, wykonanie bardzo dobre, roczna gwarancja no i w moim odczuciu sama czynność końcowego sprawdzenia ustawienia świateł lepsza niż w niejednej stacji kontroli pojazdów podczas przeglądu. Oczywiście Panowie ustawili jak należy. Dodam, że po wizycie przejechałem po zmroku jakieś 70 kilometrów DK i nikt nie mrugnął że został oślepiony. Polecam to miejsce z czystym sumieniem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum