Typ: Inne
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2002
Nadwozie: Inne Pomógł: 16 razy Dołączył: 14 Sty 2011 Posty: 380 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-02-22, 21:07
nie lejcie żadnych castroli bo to syf. niezależnie jak by go nazwali i ile kasy wpakowali w reklamę. ma być dobry 5w30 B1/B5 - dobry=taki który nie musi się natarczywie reklamować np. LM, Meguin, Gulf, Fuchs itd
kup LM Top Tec 4300 (5w30 B1/B5 i masz kłopot z głowy (dedykowany do silników toyoty)
A ja mam Mobila, jest w dodatku niedrogi i spełnia zalecane wymagania.
Oczywiście do motoru bez PDF.
Specyfikacje i dopuszczenia
Olej Mobil Super 3000 X1 Formula FE 5W-30 spełnia lub przekracza wymogi następujących specyfikacji przemysłowych:
ACEA - A5/B5
API - SL
W prawdzie na butelce jest napisane, że do Forda , ale to ze względu na to, że spełnia jego jakąś tam specjalną normę, ale na stronie Mobila jest właśnie dedykowany do silnika 1CD... Toyota
Dobry, ale drogi jest również: Motul 8100 Eco-Nergy 5W-30
Specyfikacja jak w Mobilu wyżej.
tu możesz dobrać sobie olej Motul do twojego auta. http://www.motul.lublin.pl
stało się po 2 tygodniach poszukiwań i porad zakupiłem olej 5w30 total ineco ECS wymieniając w mojej avce z oleju 10w40 marki shell przy przebiegu licznikowym 130kkm a rzeczywistym pewnie o 100 kkm większym teraz będę sprawdzał zachowanie silnika i na bieżąco relacjonował na forum (może to komuś kiedyś pomoże) wrażenia na początek - żadnych wrażeń jak było tak i jest.
aha czyli moge sobie zmienic castrol edge 5w30 na Castrol Magnatec 5W-30 A1 Fully Synthetic Engine Oil ktory bedzie bardziej odpowiedni do silnika bez obaw ze cos sie zaczne sypac albo przeciekac??? jako ze edge uzywalem przez 2 wymiany...
nie mam PDF
chcem-rzeczywiscie lol (juz zmienilem )
_________________ było Audi A6 C5 2.4 1997
wreszcie T25
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum