Cena rewelacja. Ja bym się zaczął obawiac czy to nie podróba 4L Edge kosztują 181 zł.
A jeszcze w temacie oleju. Jak każdy użytkownik D-4D 116KM zdążył się zorientować ubywa mu oleju silnikowego (mi ok 2l/15k km) nie obawiajcie się, że jest to wina silnika i nie przechodźcie na półsyntetyk. Winnym jest wirnik turbiny Garetta (wada produkcyjna do 2005 roku). Po ok 60k przebiegu (mimo chuchania i dmuchania) zaczyna brać olej (potwierdzone przez wielu użytkowników). Jedyną radą na to jest oddania turbiny do regeneracji gdzie zakładają wirnik pozbawiony w/w wady. Ja sam się przymierzam do tej czynności, bo siedzi u mnie w aucie już 2 sprężarka i nadal jest to samo. Tzn po założeniu przez 15 tys nic nie dolałem, ale z każdym kilometrem pożera turbinka coraz więcej więc 100% że silnik jest szczelny.
Więc zapraszam komu ubywa oleju, żeby zrobił to co ja zamierzam a skończy się kopcenie i branie oleju raz na zawsze
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Cena rewelacja. Ja bym się zaczął obawiac czy to nie podróba 4L Edge kosztują 181 zł.
też się tego obawiałem, ale niby koleś kupił do swojego auta, ale go sprzedał i olej mu się został, więc puścił za pół darmo
co do ubywania oleju to muszę przyznać, że swoją avką zrobiłem już ponad 10kkm w ciągu 3 miesięcy i nie ubyło mi ani trochę oleju (zaznaczę, że sprawdzam regularnie co tydzień) teraz zalałem nowy i zobaczymy jak będzie dalej, a mój przebieg to już 225kkm i turbina śmiga bez zająknięcia
Witajcie!mam problem kupiłem avensis d4d 2000l 116km chcę wymienić olej w silniku ale nigdzie nie pisze jaki jest zalany?pomocy!autko z 2004r przebieg 132km!
Witajcie!mam problem kupiłem avensis d4d 2000l 116km chcę wymienić olej w silniku ale nigdzie nie pisze jaki jest zalany?pomocy!autko z 2004r przebieg 132km!
Czesio, do aut nieflotowych czyli albo prywatnych albo kupionych na firmę ale dla siebie jest na 100% zalany CASTROL 5W30 do aut flotowych 10W60 lub 10W40 innych opcji nie ma
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Dzięki za pomoc !zalałem CASTROL EDGE 5W30 śmigam już przeszło tydzień i nic się nie dzieje, ma tylko jedną wadę (cholernie drogi)olej+wszystkie filterki 610 zyla z wymianą.Mam pytanko co ile się go wymienia?tam gdzie wymieniałem mechanik gadał że co 30 tysięcy czy trochę nie przesadził?
Dzięki za pomoc !zalałem CASTROL EDGE 5W30 śmigam już przeszło tydzień i nic się nie dzieje, ma tylko jedną wadę (cholernie drogi)olej+wszystkie filterki 610 zyla z wymianą.Mam pytanko co ile się go wymienia?tam gdzie wymieniałem mechanik gadał że co 30 tysięcy czy trochę nie przesadził?
610zł za wymianę oleju :!: :?: to Ci wyszedł litr za ok 100zł, nieźle Cie skasował, 6 litrową bankę znajdziesz za 200zł :!:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum