Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 benzyna
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon
Wysłany: 2015-03-30, 12:58
Witam. Ponieważ nie znalazłem nic bliższego, zapytam tutaj. Czy ktoś wykonywał odgrzybianie w ten sposób w Corolli E15? Miałem w ciągu pół roku czyszczoną 2x (jak się okazało - ozonowaną) i nadal śmierdzi. Postanowiłem więc zadbać o to sam. Pozdrawiam.
Typ: Inne
Silnik: 1.4 benzyna
Rok: 2003
Nadwozie: Inne
Wysłany: 2015-04-08, 16:34
Ja dziś zrobiłem takie czyszczenie w mojej corolli E12 i oprócz dziwnego osadu który wyleciała z kratki przy rozruchu ( jak by to był biały dym ) jest wszystko ok. Nawet smród "starego odkurzacza" zginął, ale przypominam ze to jest pierwszy dzień
Panowie czytam wlasnie instrukcje obslugi ave i wyraznie jest napisane ze filtr wkladamy strzalka do gory!!!
Myślę, że to zależy od "rodzaju strzałki".
Wcześniej było napisane, że jeżeli przy strzałce jest napis "UP", to wtedy strzałka idzie do góry.
Jeżeli jest sama strzałka lub z napisem "AIR FLOW", to do dołu.
Jeżeli się mylę - poprawcie.
Cytat:
teraz uwaga podzas wpuszczania piany
-silnik zapalony i rozgrzany
-klima wyłączona
-ogrzewanie na maxa
-wentylator w połowie i co jakiś czas zmieniamy kierunek nawiewu w razie pytań służę radą pozdrawiam
Zupełna odwrotność do tego poradnika i teraz nie wiem jak robić :/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum