Parę dni temu zrobiłem "ozonowanie" 50 minut za 80 zł.Oprócz smrodu z klimy problem był taki,że po wejściu do samochodu mojej żony,zaczynała ją swędzieć cała twarz-nawet przy wyłączonej klimie.Po ozonowaniu jeszcze przez dwa dni czuć było w aucie charakterystyczny zapach ozonu.Facet tłumaczył że tak powinno być bo ma profesjonalny ozoner a nie jakąś chińską podróbę.Po smrodzie nie ma śladu,swędzenie twarzy zniknęło-100% sukces.
Mam takie pytanie czy to jest ta rurka , pytam dlatego że mój model avensis jest anglikiem i to wygląda troszkę inaczej niż w wersji z kierownica po lewej stronie .
Nie chce nic sknocić wiec mile widziane podpowiedzi jeśli ktoś to robił już w wersji UK.
Pozdrawiam i dziękuje.
Koledzy, odgrzybiłem dziś parownik preparatem WURTH. Okazało się jednak, że mam nieszczelną budowę parownika i część skroplin z parownika (preparatu WURTH) spłynęła mi bezpośrednio na jakieś srebrne pudełko znajdujące się pod parownikiem. Co to za "pudełko"? Czy to coś ważnego?
pomocne info z tym dojściem do parownika
dziś poprawiłem swoje wczorajsze odgrzybianie po przeczytaniu tego manuala 8-)
mam jednak pytanie, czy włączenie klimatyzacji po czynności dezynfekcji na okres najpierw jednej minuty a potem tych 4-5 powinno się odbyć przy obiegu wewnętrznym czy zewnętrznym - otwartym :?:, bo chyba takiego info nie znalazłem
Piekos285 ja tez mam anglika ale nie otwieralem tego,ale juz na pierwszy rzut oka widac ze to to samo na zdjeciach ale juz pewnie po zabiegu... pozdrawiam
Jacek, ja taki szuwaks zastosowałem w poprzednim aucie i po jego zastosowaniu... nic się nie zmieniło...
Pewnie można go stosować jako dodatek, ale jako podstawowy odkarzacz zupełnie się nie sprawdził. Ja w każdym razie swoją klimę wyczyszczę środkiem WURTH i dodatkowo zrobię ozonowanie... I się zastanawiam, czy nie kupić ozonatora i nie zabawić się nim samemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum