Witam1
Ja w dniu wczorajszym zakupiłem preparat CRC (pianka) i zrobiłem odgrzybianie tym środkie. Moim zdaniem jest dużo lepszy niż WUTRH. Po jednym czyszczeniu smrodek zniknął a teraz jest przyjemny zapach ( a śmierdziało mocno).
_________________ Jeśli Ci pomogłem to klikaj "pomógł" - tak niewiele za tak wiele
może ktoś wie jaki preparat kupić w uk bo kupiłem odświerzacz z halfords i pachniało 2 dni i teraz znowu brzydko pachnie - tak 2 min po włączeniu klimy jak auto postoi więcej jak 2 dni - tak to nic nie czuć
[ Dodano: 2011-05-27, 15:28 ]
który bedzie najlepszy
W sierpniu zastosowałem preparaty Würth do czyszczenia klimy a drugi do czyszczenia nawiewów itp. Co prawda robiłem to profilaktycznie jak co roku ale znajomy w innej marce po zastosowaniu tego specyfiku pozbył się przykrego zapachu.
Tak na marginesie to miłym zaskoczeniem była moja rozmowa z austriackimi mechaniorami w jednym z serwisów samochodowych. Mówili że w większości przypadków stosują różne preparaty Würth'a. W sumie ucieszyło mnie to
Czy piankę trzeba wciskać w kanały kratkowe? Rozumiem że trzeba do parownika wcisnąć pianki. Czy wciśnięcie dodatkowo w kanały doprowadzające powietrze nic nie uszkodzi?
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 15 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Lis 2010 Posty: 343 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-04-16, 10:40
Ja bym w kratki nie pakował. Ludziska pisali, że potem ten syf zasycha i zostaje w kanałach. W sumie racja bo gdzie ma to odpłynąć. Potraktuj parownik jak w instrukcji i będzie gites
Wykonywał ktoś odgrzybianie parownika środkiem - Würth SERWISOWY PREPARAT DO DEZYNFEKCJI KLIMATYZACJI w Avensisie T22 FL. Producent podaje taki sposób, żeby sondę wsunąć przez rurkę od odprowadzenia skroplin - i właśnie tu pojawia się problem. Nie mogę włożyć sondy gdyż prawdopodobnie wężyk odpływowy podłączony jest do tacy skroplin przez kolanko. Odgrzybić w takim przypadku można samą tacę a nie parownik. jest jeszcze jakiś inny sposób,żeby dotrzeć w tym modelu do parownika?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum