u mnie na blacie dziś wybiło 219kkm i według serwisu sprzęgło oryginał - serwisowana do końca, ale najlepiej to podjechać do ASO Toyoty i wszystko wyjdzie z autem.
Czesc
Zamierzam wymienic moja Ave z 1999 roku na model w linku ponizej
http://www.paincarsales.c...x?VehicleId=357
Mialem juz jazde probna, niby wszystko pieknie, wszystkie pieczatki w ksiazce serwisowej, auto smiha elegancko, denerwuje mnie tylko to cykanie w silniku, to chyba hydrauliczne popychacze, ale nie znam sie. Czy to normalne?
Dzieki
Masz racje wystepuje takie dygotanie lub lekkie pulsowanie tyle ze na jalowym i przy jezdzie tez to czuc.Przy gaszeniu i odpalaniu nic nie wskazuje zeby byla to dwumasa.
Jezeli mowisz ze to nie dwumas to ja juz nie wiem?
Jeśli zaraz po odpaleniu dygocze, a po dodaniu gazu lub podczas jazdy to nie jest dwumas, a objawy są częste w D-4D, nawet w którejś nowej czułem dygotanie na jałowym (Ten Typ Tak Ma )Ale jeśli pedał sprzęgła pulsuje lub jest problem z włozeniem wstecznego to może być dwumas
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Silnik: Inny
Rok: 1968
Nadwozie: Inne
Wysłany: 2009-07-23, 20:53
W sumie to juz nie wiem, jestem na to strasznie uczulony bo 2 lata temu kupilem mondeo mk3 w ktorym juz 2x wymienialem dwumas i mam juz dosyc tego
Teraz sie przymierzam do ave no i zobaczymy
No i stalo sie znalazlem kupilem i mam szampanski kolor przeboeg i historia potwierdzona w ASO - czadowa fura. !! Ave kombi 2.0 D4D - jest cudowna oby tylko spisywala sie dobrze ale mam nadzieje ze dzieki rzeczowym poradom doswiadczonych kolegow wszystko bedzie OK
POZDRO !!!
No i stalo sie znalazlem kupilem i mam szampanski kolor przeboeg i historia potwierdzona w ASO - czadowa fura. !! Ave kombi 2.0 D4D - jest cudowna oby tylko spisywala sie dobrze ale mam nadzieje ze dzieki rzeczowym poradom doswiadczonych kolegow wszystko bedzie OK
POZDRO !!!
Pokazaleś już ją w odpowiednim dziale ? Pokaż to cacko
Witam, również mam na oku Avensis Wagon 2.0 z 2005 roku, kupiona w ASO w kraju, przebieg 40000km- mało!!! alo to od znajomego więc nie mam podstaw żeby podejrzewać coś. Naczytałem się trochę o wszystkich problemach..turbina, dwumas+sprzęgło, wtryski, problemy z lampami, do tego z tego co wiem, to miała dołożone w ASO ksenony...bez spryskiwaczy więc chyba dopuścili to auto do ruchu... wersja Terra...na allu felgach z przyciemionymi szybami. Wygląda dość ciekawie, szczególnie ze względu na przebieg i jest do wzięcia za jedyne 40000 pln.
Mam zatem pytanie, kiedy ujawniają się problemy z dwumasem, wtryskami, ksenonami, ewentualnie turbiną...przy jakich przebiegach, bo ta ma dopiero 40000 i nie wiem czy już się tego bać czy przygotowywać się na szybko nadchodzące problemy.. :/
i jeszcze pytanko czy czerwone d w logo d4d na klapie bagażnika coś oznacza...bo ta właśnie takie ma. Wydaje mi się, że ten silnik 2.0 d4d z 2005 roku miał 116km, ale to czerwone D...czy to może być 126km?
z góry dzieki za jakies podpowiedzi i wskazówki.
pozdrawiam
maranc
Andrzejku jeszce jej nie pokazywalem - wstydam sie a tak na powaznie to wlasnie dzisiaj wrocilem z malego urlopiku wiadomo jak to jest - rodzinka i masa innych obowiazkow ale jak tylko sie uporam ze wszystkim pokaze ja, pozdro dla wszytskich !!
Siemka,
Jutro jadę oglądać 3 auta T. Avensis d-4d 2.0
Wszystkie są sprowadzone, dwie z Niemiec jedna z Holandii.
Mam pytanko czy nadal kolega Qzi mam możliwość sprawdzenia po VIn-ie co się działo z autkami u naszych zachodnich sąsiadów? Jeśli tak to z góry dzięki. Nie chciałbym się naciąć na coś nie sympatycznego .
Pozdrawiam,
mcek84
Mam pytanko czy nadal kolega Qzi mam możliwość sprawdzenia po VIn-ie co się działo z autkami u naszych zachodnich sąsiadów? Jeśli tak to z góry dzięki. Nie chciałbym się naciąć na coś nie sympatycznego .
Pisz do Qzi PW, będzie szybciej.
_________________ Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Avensisklub.PL. Ps: Polecam: iParts.pl
Hej jeszcze raz,
Zwracam się do kolegi Qzi, czy mógłby mi sprawdzić autko o VIN-ie
SB 172 DBN 00 E 072765
na jakich było przeglądach i co w w tym samochodzie na przeglądach i poza nimi było robione w ASO Toyoty?
wg. Książki Serwisowej (tzn. pieczątek) auto było serwisowane w:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum