Typ: Inne
Silnik: Inny
Rok: 1997
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2011-12-26, 22:57
Witam.
Specjalnie zrejestrowałem się żeby Was zapytać o Toyotę. W lutym lub marcu chciałbym kupić toyotę Avensis. Mam do dyspozycji 40tys. PLN. Myślę o silniku D4-D 126KM kombi w aucie po liftingu (czy każde auto z 2006 roku jest już po liftingu czy np od VI 2006?). Gdzie i jak szukać, żeby nie nadziać się na złoma? Czy przebieg 130tys. to już dużo (nigdy nie miałem do czynienia z dieslem). Człowiek też nasłuchał się o kołach dwumasowych, wtryskach, turbinach. Czasem jak czytam o tym to mam wrażenie że w 8 na 10 aut musi coś z tych rzeczy paść. Tak często się o tym pisze.
Teraz jeżdzę starymi Audi 80 i Daewoo Espero i nie mam doświadczenia z autami z 21-ego wieku .
Dziekuje z gory z wszelkie wskazowki
Witaj.
Przebieg 130 tyś to żaden przebieg. Co prawda nie świadczy on o tym, że samochód jest w bdb stanie. nawet w przeciągu 20 tyś mozna nieźle samochodzik zmęczyć.
Sprzedam koledze moją z 2004 roku z przebiegiem 280 tyś i będziesz zadowolony.
_________________ Sprzedam avensis d4d, T25 kombi, 2004 r.
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-12-28, 18:05
Model po FLu był produkowany od maja 2006.
Przebieg 130tys.km (o ile realny) jest już odpowiedni to wymiany dwumasy, wtrysków i turbo choć oczywiście można dobić do 200tys.km bez najmniejszej wymiany.
Można jeszcze dodać,że niektóre polifty posiadają filtry cząsteczek stałych,i nie nadają się do miejskiej jazdy.
Generalnie nie kupować w Radomiu,Płocku,okolicach Poznania i w Piasecznie u Marka Przybysza,ale NIE demonizujmy.Dojrzejesz do zakupu napisz na priv.Pomogę.
Wysłany: 2012-01-07, 01:13
Witam
Dziekuję za zainteresowanie moim pytaniem. Pojawiła się opcja benzynowa. Zastanawiam się nad silnikiem 1.8. A to dlatego że mój maksymalny roczny przebieg to 15tys. km. Największym dla mnie znakiem zapytania jest spalanie. Najbardziej pesymistyczna wersja jaką słyszałem to 15l/100km.
Benzyniaka też niełatwo kupić. Ale przebiegi znacznie mniejsze no i ceny wyższe.
Myślałem też o kupnie w programie Toyota pewne auto, ale nie wiem czy to dobry pomysł?
Pułap cenowy podniosłem do 45tys.
pozdrawiam
ja miałem t25 1.8 no jeszcze w sumie ją mam pali w mieście około 10 litrów nie ma innej opcji żeby było mniej, trasa z nad morza wyszła 7,3 ale przy szybkiej jeździe.
Wysłany: 2012-01-31, 22:50
Witam
mam zamiar kupić Avensisa 2.0 benzyna. jednak jest to auto poflotowe i jak dowiedziałem sie w ASO od poczatku lany był olej mineralny. czy to bardzo niedobrze czy jest to dopuszczlne i jak wpływa na silnik? i czy możliwa jest zmiana na olej np półsyntetyczny bez szkody dla silnika?
Myślę o silniku D4-D 126KM kombi w aucie po liftingu
Prawdopodobnie na 99,9% ja będę sprzedawał swój samochód,ale to raczej rozmowa na PW.
Już teraz możesz go przetestować jak jeździ i odpala zimą w mrozy.
Silnik: 1.6 benzyna
Rok: 1996
Nadwozie: Limuzyna
Wysłany: 2012-02-15, 14:08
Witam serdecznie, jak cześć użytkowników jestem tu jeszcze nowy.
Jestem na kupnie Avensisa 1,8 lub 2 benzyna 2005/6, kombi ewentualnie sedan. Może ktoś coś sprzedaje? myślałem też o kupnie w programie Toyota pewne auto http://www.toyota.pewneau...id/31007#szczeg co o tym sądzicie? warto? i może ktoś wie co dokładnie taka gwarancja obejmuję? będę wdzięczny za odpowiedź
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-15, 20:46
To zależy czy samochód otrzymał certyfikat (wtedy jest odpowiednio droższy) czy nie. Jak dostał to masz pełną gwarancję jak na nowy samochód tyle, że na rok.
Znam przypadek, że Toyota wymieniła wszystkie wtryskiwacze CR (koszt kosmiczny) w ramach takiej gwarancji.
Rok: 1999
Nadwozie: Wagon
Wysłany: 2012-04-19, 23:44
Witam Kolegów,
mam takie pytanie przymierzam się do zakupu Toyoty Avensis Kombi z 2004r i moją uwagę zwrócił całkowity brak oznaczeń na tylnej klapie. Czy były takie wersie, czy może jest to nieudolna naprawa uszkodzeń z pominięciem montaży tych oznaczeń?
poniżej link do oferty proszę o ewentualne sugestie na co zwrócić uwagę lub co do ewentualnych mankamentów:
http://moto.allegro.pl/sl...2288308612.html
I ja również przymierzam się do zakupu Avensis. Z uwagi na brak czasu na zagraniczne podróże w celu zakupu szukam samochodu dostępnego na rynku polskim. Co sądzicie o tym egzemplarzu? Jak się zachowuje 2.0D 126KM z końcówki serii?
I ja również przymierzam się do zakupu Avensis. Z uwagi na brak czasu na zagraniczne podróże w celu zakupu szukam samochodu dostępnego na rynku polskim. Co sądzicie o tym egzemplarzu? Jak się zachowuje 2.0D 126KM z końcówki serii?
Fajny samochodzik,cena nie wygórowana,tylko Radom+Holandia i ten standardowy przebieg, byłbym czujny i uważnie bym się jemu z bliska przyjżał, taka jest moja opinia,opinia z zdjęcia to tylko jasnowidz może wydać
Przymierzam się do zakupu Toyoty Avensis kombi z 2007r. Rocznie przejeżdzam 10-15 tyś. km. głównie po Wrocławiu (co 2 miesiące wyjazd za miasto ok. 400 km, raz w roku wakacje 2500 km). W związku z tym zastanawiam się nad wyborem jednostki 1.8 VVT-i (129KM). Czy warto brać ten silnik? Myślę też o 2.0 D-4D (126KM), tylko nie wiem czy jest sens przy takich przebiegach. Aktualnie mam diesla i pomimo wszystkich problemów jakie z nim miałem sentyment pozostał . Planuje wydać nie więcej niż 35 tyś. (najlepiej ze wszystkimi opłatami). Z góry dzięki za pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum