[ Dodano: 2012-01-07, 11:50 ]
już jestem po wymianie. Rozrząd pasował, wszystko przyszło jak należy. Mechanik mówił ze pompa wody troche ciekla i dobrze ze ja zamówiłem. Przy okazji rozrządu wymienil mi takze paski klinowe bo moje byly juz slabe a troche rozbierania jest zeby sie dostac. Za wymiane rozrządu, oleju ( trzeba bylo takze odkrecic miske olejowa i ja uszczelnic bo sie pociła na między blokiem a miską) , płynu chłodzącego wziął 350zł. Paski klinowe i płyn były już w tej cenie zawarte.
[ Dodano: 2012-01-07, 11:51 ]
napisał tylko że wymiana co 60 tysiecy, inni pisza ze co 105 tysiecy wiec nie wiem sam.
witam ci ile sie wymienia rozrząd w ave 2.0 d4d 116. po zakupie wymieniłem odrazu przy 98000 zaraz po zakupie gdyż nie miałem pewności co do przebiegu był to rozrząd nsk i pompa wody aisin teraz mam przejechane 170000 i silnik pracuje ładnie
Witam! Też przymierzam się do wymiany rozrządu. Ostatnio dostałem ofertę ze sklepu Autotrybik co do ceny zestawu naprawczego rozrządu. Oto on:
Kompletny zestaw rozrządu na pasku MITSUBOSHI rolkach i napinaczu z firmy NTN i pompie wody AISIN (jakość orginału) 579zł. Mam pytanie do szanownych kolegów bo mam wątpliwości? Mianowicie mój mechanior twierdzi że na tego typu zestawie przejadę maksymalnie 70 000 km natomiast na zestawie oryginalnym TOYOTY, który rzekomo kosztuje 1300 zł zapewnia że przejedzie tyle ile zaleca producent, czyli 105 000. Robocizna wymiany to koszt 350 zł. Różnica w kosztach znaczna ale czy warta?
Pytanie do specjalisty . Zamierzam kupić i chcę się dowiedzieć czy :
rocznik przed liftem 2006 silnik D4D 116 KM - pasek czy łańcuch?
rocznik po lifcie 2006 silnik D4D 116 KM - pasek czy łańcuch?
rocznik po lifcie 2006 silnik D4D 126 KM - pasek czy łańcuch?
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-01, 15:37
pikolo75 napisał/a:
Schwefel napisał/a:
116KM pasek, 126KM łańcuch.
Bez względu czy przed czy po lifcie?
Po lifcie w PL nie sprzedawali 116KM ale na innych rynkach były wersje przejściowe. Stary łatwo rozpoznać po oznaczeniu silnika (stary to 1CDFTV, nowy 1ADFTV) w dowodzie i po skrzyni 5-cio biegowej.
Dzięki boooniu!!! Czyli rozumiem,żeby nie przepłacać za "rzekomy" oryginał za 1300 zł, tylko iść w zamiennik no ale czy wytrzyma 105 000km? Mam zamiar pojeździć moją Niunią jeszcze parę lat. Doradźcie koledzy!?
będę niedługo robił rozrząd u siebie i jestem zdecydowany na ten zestaw:
http://allegro.pl/rozrzad...2104621375.html podobno pompa wody do T25 idzie ta 16100-29185 - ktoś to potwierdzi?
Co przy okazji rozrządu warto wymienić, co można sprawdzić jak już się trochę auta rozbierze?
Płyn chłodzący? Jaki i ile L wchodzi?
Jakieś paski: klimy, alternatora, wspomagania?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum