Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2005
Nadwozie: Sedan Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Mar 2010 Posty: 35 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2011-01-18, 12:50
Zbliża mi sie wymiana i zastanawiam się nad źródłem części. Dzwoniłem do ASO Chwaszczyno i cena części bez pompy to 1058 zł, pompa 535 zł czyli razem 1593 zł. Dziwi mnie zatem i zastanawia skąd ceny kompletu z pompą kosztują na allegro ok. 650 zł. ASO napewno ma narzut ale aż taki? No i skąd dajmy na to hurtownia kupuje oryginał?
Typ: Inne
Rok: 2002
Nadwozie: Inne Pomógł: 16 razy Dołączył: 14 Sty 2011 Posty: 380 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-01-18, 16:33
mietek napisał/a:
Zbliża mi sie wymiana i zastanawiam się nad źródłem części. Dzwoniłem do ASO Chwaszczyno i cena części bez pompy to 1058 zł, pompa 535 zł czyli razem 1593 zł. Dziwi mnie zatem i zastanawia skąd ceny kompletu z pompą kosztują na allegro ok. 650 zł. ASO napewno ma narzut ale aż taki? No i skąd dajmy na to hurtownia kupuje oryginał?
bo tyle naprawdę kosztują, w ASO płacisz za czerwone pudełka
dla przykładu w aso kpl. zaworów SCV kosztuje 1500zł a w hurtowni kupisz za 900zł.
To i ja się podepnę pod ten temat i od razu zapytam, bo już niedługo szykuje mi się wymiana rozrządu.
1. Co polecacie/jakich firm jeśli chodzi o kompletny rozrządów,a czego/jakich firm unikać?
2. Oraz ewentualnie, co z tego co jest na allegro warto kupić, żeby nie przepłacić, a żeby było dobre? Z tego co widzę to rozbieżność cenowa jest duża 490-1000 i przez to bardzo ciężko coś wybrać.
3. Chciałbym się jeszcze dowiedzieć co dokładnie wchodzi w skład kompletnego rozrządu oraz co przy okazji warto jeszcze wymienić? - jak niektórzy sugerują
Jeszcze kilka informacji o mojej Ave:
T25 2004r. 172000 D4d 116km sedan - rozrząd był wymieniany przy 92000
Pozdrawiam Panowie
_________________ Toyota Avensis T25 2004r. 2.0 D4D 116PS
Typ: Inne
Rok: 2002
Nadwozie: Inne Pomógł: 16 razy Dołączył: 14 Sty 2011 Posty: 380 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-01-24, 22:34
plesser napisał/a:
Poliftowa 2.0 D-4D ma ŁAŃCUCH :!:
co z tego. temat dotyczył wersji 116KM 1CDFTV a nie 1AD...126KM. to 2.0D4D i to 2.0D4D, dlatego trzeba być precyzyjnym i posługiwać się typem silnika a nie wersją modelu budy
Nie ja zacząłem siać tu zamęt z silnikiem 1AD a postów usuwac nie będę, bo usunę to zaraz będzie to samo pytanie Ale dobra koniec, nie róbmy tu Off Topu
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Czemu na stronie allegro są takie tanie komplety rozrządu do avensis t25 d4d 116km? Komplet za cenę 650zł w tym: pasek rozrządu, rolka, druga rolka z ramieniem, napinacz hydrauliczny i pompa wody wszystko renomowanych firm a nawet oryginały? Skoro wchodząc np. na stronę inter carsu i to wszystko podliczając wychodzi mi jakieś 1000zł. Czemu taka różnica? I jedno jeszcze pytanie czy warto kupić taki zestaw z allegro rozrządu?
_________________ TOYOTA AVENSIS POCZUCIE NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
Ja wlasnie mam zamiar wyprobowa taki zestaw. W polowie Lutego planuje sobie wymienic rozrzad wiec zobaczymy.
PS
(u mnie to wogole kosmos cenowy z tymi czesciami)
_________________ Zycie bez wiedzy jest smiercia...
Typ: Avensis T25
Silnik: Inny
Rok: 2003
Nadwozie: Liftback
Wysłany: 2011-02-24, 08:45
gawrys napisał/a:
na inter carsie sa zawsze większe ceny niż na allegro
myślę ze warto kupować takie zestawy bo one niczym się nie różnią od tych z ASO
zgadzam się
Inter Cars też musi zarobić na całą swoją infrastrukturę a Pan z Allegro ma halę czy garaż z częściami na "zadupiu" i ma swoje koszty mniejsze to i sprzedaje taniej - konkurencja.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum