Chciałbym dołączyć do tego wątku. Postanowiłem przed zimą "pomóc" mojej avce. Zatankowałem na lotosie diesla dynamica i zastanawiam się czy teraz wlać do zbiornika środek czyszczący wtryski, czy jak będę miał w zbiorniku "zwykłego" diesla. Czy po wlaniu takiego preparatu mozna jeździć w ruchu miejskim, czy raczej trzeba "przegonić" samochód w trasie.
Proszę o poradę jaki preparat wlać do zbiornika. Czy taki zabieg może pomóc w kłopotach z porannym uruchomieniem samochodu?
Planuję także wymianę filtra paliwa. Czy lepiej dodać środek czyszczący przed wymianą filtra, czy po? A może nie ma to znaczenia?
Pozdrawiam
Kupiłem polecany przez Was środek do czyszczenia wtrysków LM, poprzedni właściciel nie dbało auto i jeden wtrysk ma 1,7 korekcje. Reszta ok. Czy ten środek, który jest na bak paliwa mogę podzielić na pół. Jak zapali się kontrola paliwa wlać 30litrów i pół środka, jak znowu kontrolka, wlać resztę.
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2008
Nadwozie: Sedan Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Lut 2013 Posty: 59 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2013-03-09, 13:53
Opakowanie na ok.40 litrów. Trochę więcej niż w instrukcji. Na Youtubie są filmiki z tzw. hardcorowym czyszczeniem układu, czyli wężyki odpięte i silnik pracuje wyłącznie na tym środku. Ale ja się nie odważyłem.
Wlałem środek LM na pełny bak. Po wlaniu zdarzyło mi się, że auto przez moment strasznie się zamuliło. Dokładam gazu i nic, obroty nie idą do góry, nagle jak już doszedłem do około 2500 obrotów auto dostaje kopa. Kilka razy to samo i później już przez 350km ok. Dzisiaj już prawie rezerwa i znowu to samo. Czy ten środek może mieć taki wpływ, że chwilowo zamula auto. Problem wystąpił zaraz po wlaniu środka i teraz jak się kończy. Problem sam znika, nie trzeba wyłączać auta i jeszcze raz odpalać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum