Ktos mi kiedys powiedzial,ze te srodki mozna sobie wsadzic w d.... jak sie zaczynaja problemy.Co iles set tysiecy nalezy wlac do baku jakis lepszy srodek czyszczacy i regularnie wymieniac filtry paliwa (jesli sa dwa).
Typ: Inne
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2002
Nadwozie: Inne Pomógł: 16 razy Dołączył: 14 Sty 2011 Posty: 380 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-03-22, 22:38
HUGOBERG napisał/a:
Ktos mi kiedys powiedzial,ze te srodki mozna sobie wsadzic w d.... jak sie zaczynaja problemy.Co iles set tysiecy nalezy wlac do baku jakis lepszy srodek czyszczacy i regularnie wymieniac filtry paliwa (jesli sa dwa).
a kto ci powiedział? stosował? znawca jakiś?
ja po zadawkowaniu do baku pod rząd 2 butelek specyfiku do wtryskiwaczy LM (z ProLine) mam obecnie wszystkie korekcje na wtryskach idealne 4x -0.3, a przedtem były rozjechane od +0.8 nawet do -1.7. więc bzdur ci naopowiadał.
STP za 15 zeta może i tak "do wsadzenia w d...", ale nie jak płacisz 90zł za butelkę
a kto ci powiedział? stosował? znawca jakiś?
ja po zadawkowaniu do baku pod rząd 2 butelek specyfiku do wtryskiwaczy LM (z ProLine) mam obecnie wszystkie korekcje na wtryskach idealne 4x -0.3, a przedtem były rozjechane od +0.8 nawet do -1.7. więc bzdur ci naopowiadał.
STP za 15 zeta może i tak "do wsadzenia w d...", ale nie jak płacisz 90zł za butelkę
Jak czytam takie herezje to ręce opadają. Zapewne jak pojawi się specyfik za 400 zł to nawet przegląd techniczny silnika będzie sam robił co 15 tys. km.
Nie ma uniwersalnego środka na czyszczenie wtryskiwaczy. W jednym samochodzie pomaga Pro Line a w innym STP a w jeszcze innym nić oprócz wymiany wtryskiwaczy nie pomoże. Wszystko zależy jak i czym są zanieczyszczenia wtryski. Ja zastosowałem Pro Line to pomogło jak umarłemu kadzidło natomiast po zastosowaniu STP wtryski się oczyściły. Czy to oznacza, że Pro Line jest "do wsadzenia w d..."?
Proponuję nie "wsadzać" w intymną część ciała bowiem chyba nie ma potrzeby jej smarowania.
Typ: Inne
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2002
Nadwozie: Inne Pomógł: 16 razy Dołączył: 14 Sty 2011 Posty: 380 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-03-24, 00:16
nie chodzi o kwotę kolego, nie czytasz ze zrozumieniem. znasz powiedzenie "tanie mięso psy jedzą" życie to potwierdza. jakoś stosowałem STP i nigdy nie odczułem poprawy, więc z doświadczenia swojego mam prawo to oceniać jak chcę. po drugie nikt tu nie napisał, że LM czy STP lub inne specyfiki są remedium na wszystko. tylko nic nie stoi na przeszkodzie aby spróbować, zanim wywali się tysiące zł na regenerację wtrysków, gdzie w przypadku Denso nie ma gwarancji jak długo pochodzą. a z LM mam dłuższe doświadczenie i wiem, że sa to skuteczne środki, które testowałem na swoich autach.
Mam pytanie czy jeżeli nie odczuwam problemów z wtryskami ( wszystko jest ok ) chociaż nie sprawdzałem ich korekcji to czy warto zastosować środek do czyszczenia tak profilaktycznie czy lepiej nie ruszać ?
piokli [Usunięty]
Wysłany: 2011-03-24, 09:21
Kapitan napisał/a:
czy warto zastosować środek do czyszczenia tak profilaktycznie czy lepiej nie ruszać ?
Na pewno nie zaszkodzi, jeżeli jest dobrze to nic nie poprawi, a jeżeli są osady to jest duża szansa, że je skutecznie usunie.
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Mar 2011 Posty: 198 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-03-24, 11:43 środek
Kapitan napisał/a:
Mam pytanie czy jeżeli nie odczuwam problemów z wtryskami ( wszystko jest ok ) chociaż nie sprawdzałem ich korekcji to czy warto zastosować środek do czyszczenia tak profilaktycznie czy lepiej nie ruszać ?
Jaki przebieg ?
Jakie paliwo ?
Nie zaszkodzi drobne czyszczenie preparatem t. zw. "one shot" firmy Stanadyne Performance Formula - buteleczka 235 ml. na 120 l. diesla - tu info i kontakt w Warszawie :
http://www.jrmotors.pl/
Ok bardzo dziekuję tak zrobie.
A dlaczego nie tankować V-powera ?
Mniej więcej z tego samego powodu, z którego nie należy wstawać z łóżka lewą nogą, pić należy na obydwie nóżki , bo jak na jedną wypijesz to okulejesz itp. dyrdymały ...
Są terie spiskowe że V-power robi kuku wtryskiwaczom , natomiasy zwykłe ON leczy najgorsze padaki.
Lej obojętnie co : czy to v powery czy zwykłe ON - ważne żeby to było w miarę z wiarygodnego źródła z którego wiesz, że ajent nie bawi się w małego chemika
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum