Wysłany: 2016-05-03, 07:16 [Avensis t25] problem z silnikiem
Wiatam kolegów jestem posiadaczem avensis 2.2 177 z 2005 roku problem moj polega na tym ze od jakiegoś czasu moje auto po duzszym postoju najczęściej po nocy gdy go odpale i odrazu bym ruszal jest strasznie zamulone po przejechaniu kawalka cos jak by ja odblokowywyalo i jest ok. Oprócz tego co jakiś czas bardzo dymi białym dymem fakt ze posiadam dpf no ale nie przy tak krutkich dystansach nie wypalal by się. Sprawdzalem czy w plynie chlodniczym nie ma oleju wszystko ok korek od oleju niema nalotu tylko jest taki problem ze jak odkrece korek od oleju samochod chodzi na wolnych obrotach to zamiast zasysac powietrze dmucha no i zyga olejem prosze o pomoc moze ktos z Was mial taki problem pozdrawiam
Witam. To ze kopci na bialo to znak ze twoj dpf niedomaga prawdopodobnie bedziesz musial go wymienic lub wciac(jak ja to zrobilem od razu auto nabralo mocy) sprawdz czy nie wyrzuca plynu rurka zbiorniczka wyrownawczego,a ze troche chlape olejem po odkreceniu korka to normalne chyba ze dmucha jak oszalaly,to raczej bym obstawial uszczelke pod glowica
pozdrawiam
Kolego bardzo Ci dziękuję za pomoc jutro sprawdzę i dam znać co i jak. Właśnie jutro jadę do mechanika na czyszczenie całego dolotu i zobacze czy będzie jakaś różnica. Wiesz dziwne że dpf siada dużo jeżdżę w trasie i raczej nie jest zamulon żeby się nie dopalal tylko ze może być on od nowości i swoje już się wysluzyl. No i oczywiście oby nie uszczelka pod głowicą no bo wtedy robilo by się nie wesoło . Nic zobaczymy jak będzie jutro dam znać wieczorem jeszcze raz dziękuję za pomoc pozdrawiam
Ja też dużo jeździłem głównie autostrady czasem miasto a i tak padł dpf po wycięciu tylko wysypała się garstka śmieci i nic więcej a ile już nalatałeś km autkiem? Jesteś że Świętokrzyskiego ja pochodzę że Skarżyska-Kamiennej
Pozdrawiam
Tak Kolego jestem z Świętokrzyskiego Kazimierza Wielka. Ja kupiłem Toyote od dobrego znajomego tak że historię samochodu znalem całą i naprawdę gości o nią dbał bardzo a ja też lubię mieć zadbane i sprawne auto więc jeśli tylko coś jest nie tak to muszę to zrobić jak ja kupiłem niecale 2 lata temu miała 200 tysięcy z małym chaczykiem teraz ma 240 . A jeśli można wiedzieć dużo płaciłem za wycięcie ??? U nas coś 1300 oczywiście z wgranie programu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum