Biegi wchodzą jakoś w miarę ale strasznie ciężko mi chodzi pedał sprzęgła co to może być
czy to koło dwumasowe czy tarcza a może co innego proszę o pomoc
_________________ Ciesz sie każdym dniem bo kiedyś nadejdzie ten ostatni
Silnik: Inny
Rok: 1995
Nadwozie: Inne Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 30 Kwi 2009 Posty: 29 Skąd: polska
Wysłany: 2009-08-10, 20:10
Jezeli ciężko chodzi pedał sprzęgła to niestety objaw jego zużycia
Możesz na tym przejeździć jeszcze 30 40 tys a możesz nie zrobic 5 tys
pytanie ile masz juz nalatane :?: stawiam na 130-150 tys
_________________ Doradca Serwisowy ASO ....... juz nie toyota
Ostatnio miałem okazję zasiąść za kirownicą Toyotki Avensis 2.0 d4d i zauważyłem, że sprzęgło chodzi z lekkim oporem na zgaszonym silniku, po zapaleniu było lepiej. Przebieg był niewysoki (poniżej 60000km),
czy w toyocie jest coś takiego jak wspomaganie sprzęgła?
Ostatnio miałem okazję zasiąść za kirownicą Toyotki Avensis 2.0 d4d i zauważyłem, że sprzęgło chodzi z lekkim oporem na zgaszonym silniku, po zapaleniu było lepiej. Przebieg był niewysoki (poniżej 60000km),
czy w toyocie jest coś takiego jak wspomaganie sprzęgła?
No właśnie jest czy niema Chiba jest tak mi sie wydaje
_________________ Ciesz sie każdym dniem bo kiedyś nadejdzie ten ostatni
hmmm a mi niestety popsuło w trakcie jazdy najpierw sprzęgło wpadło i nie wysprzęgliło to je ręcznie cofłem tak się z 4 razy stało aż ręcznie nic nie dało i już kuku na amen. Samochód na hol i jakoś dojechałem. teraz się modlę żeby to był wysprzęglik albo pompka. wcześniej nie było problemów z sprzęgłem nie ślizgał się nie szarpał. jak naprawię to dam znać
[ Dodano: 2010-02-12, 10:04 ]
Witam moja awaria opisana powyżej była banalna i kosztowała mnie na szczęście chwilę czasu i 80 zł a mianowicie obluzował się jakiś przewód i był wyciek płynu przed wyprzęgnikiem
Witam też mam ten problem z ciężko chodzącym sprzęgłem, kupiłem moją avke jakieś dwa miesiące temu i też się zastanawiałem dlaczego ono tak ciężko chodzi byłem z nią w serwisie powiedzieli że wszystko ok, a przebieg jest stosunkowo mały bo ma niecałe 60 000, sprzęgło bierze od samego dołu?? Orientuje się ktoś co to może być?? Czy sprzęgło do wymiany???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum