Miło mi Was poznać Wszystkich. Jestem Radek (radecki83) z województwa Pomorskiego, jestem szczęśliwym posiadaczem Avensis (Vagon) 2.0 VVTI 147KM z 2006.
Witam w klubie
Założyłem konto w pamiętnym dniu kiedy to stałem się szczęśliwym posiadaczem pięknej wypasionej T25. Będę to kiedyś wspominać.
A że zarobiony jestem, to dopiero dziś mam czas coś napisać. Auto nadal stoi na niemieckich blachach u rodziny na podwórku, nie widziałem go od dnia zakupu, za tydzień może ogarnę to wrzucę fotki. Już w trasie do domu wyczułem że ma kropnięty przedni prawy wahacz, więc czeka mnie pierwsze rozbebeszanie. Niemiec śmiał się jak sprzedawał xD
Poniżej lista pierwszych challengów jakie sobie postawiłem, jeśli ktoś chciałby pomóc dobrą radą to bardzo proszę, odwdzięczę się kiedyś zapewne jakimś napojem wysokooktanowym
- wyprostować/lub wymienić wahacz
- wyszukać najlepszą instalkę LPG do 1.8 VVT-i 16-V DOHC EFI
- wyrwać spod deski ten cholerny głośniczek który drze mordę w stylu: "jesteś nieogarem więc będę ci przypominać żebyś zapinał pasy/gasił światła", może da się to zrobić z poziomu kompa
- dowiedzieć się jak wgrać mapę w gps, bo teraz mam tylko Deutschland
- znaleźć kombinację przycisków która gasi cały wyświetlacz navi, bo jak po zakupie wracałem nocą do domu to mi darło po oczach cały czas i do tej pory nie wiem jak to wyłączać
- sprawdzić jak działa obniżanie siedzeń, bo albo ja nie umiem jeszcze tego robić albo tam w standardzie siedzi się jak w starej wołdze, ja mam 180 więc przydałoby się więcej pola do manewru pod d.
- sprawdzić czy mam z tyłu fabryczne kotwiczenia dla 2 dodatkowych siedzeń/pasów, bo może kiedyś rodzina mi się powiększy
- rozejrzeć się za jakimś hakiem z homo
- dołożyć własną niefabryczną blokadę zapłonu
To tyle na początek. Z zakupu jestem zadowolony. Mega zaskoczyło mnie spalanie: 100% bocznymi drogami przez miasteczka/wioski, z przelotową poza zabudowanym ok 90-100 km/h, 50% trasy w ostrym deszczu, komputer pokazał średnią poniżej 6L/100. Albo kłamie albo ten avek jest jakiś zaczarowany.
cześć, Romek z Wałbrzycha, Avka w posiadaniu ale do dopieszczenia. Wasze rady będą mi z pewnością pomocne.
Ps. znaleźć Was nie jest trudno, wrażenie za to robi określenie "klub Polska" niczym bractwo i tego tu spodziewam się doświadczyć.
Dzieńdoberek. Witam wszystkich jestem tu nowy z tego względu iż jestem w trakcie zakupu avensisa z 2015r z silnikiem 2.0 vvti. Więc z racoe tego od razu się tutaj zarejestrowałem. Pozdrawiam wszystkich
Witam. Z tej strony Michal, od niedawna jestem szczesliwym ( a moze i nie... zalezy czy problemy uszczelki pod glowica i mnie dopadna…) posiadaczem Avensisa Kombi 2.2 D-CAT z 2008 roku. Mieszkam w Norymberdze i pracuje w Deutsche Post.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum