I ja witam wszystkich - od miesiąca mam już swoją T25, 1.8 benzyna. Tak a`propos wpisu o "starym autku": z lekkim bólem rozstałem się z 17-letnią mazdą 626, która była autem... prawie doskonałym. Ale... Avką zamierzam pobić ten mój rekord, bo z autem, jak z winem: im starsze tym lepsze (no, pod warunkiem, ze odpowiednio utrzymywane...).
Jeszcze raz dzień dobry wszystkim forumowiczom.
Witajcie.
Mam Toyotę Avensis 2.0 126km z 2006 i jestem z niej bardzo zadowolony. ma przejechane prawie 250 tyś więc zaczyna się już co nieco nadawać do wymiany :(
Mam nadzieję że mi pomożecie - bo lubię sam dłubać przy swoich samochodach .
Wysłany: 2016-07-15, 22:59 Re: Jesteś nowy w klubie ? Przywitaj się
Witam Serdecznie wszystkich.
Na imię mi Jacek, mieszkam w Warszawie, posiadam Avensis T25 .
Jestem fanem tej marki i szczęśliwym użytkownikiem Avensisa T25 z 2005r
Witam Wszystkich mam na imię Tomek jestem z Sosnowca woj.Ślaskie po Lexusie is200 przyszła pora na rodzinną brykę wybór padł na Avensisa 1,8 Sol automat w wersi Kombi z 2003 roku kolor granat metalik czeka mnie remont silnika bo łyka 1l oliwy na 1500km więcej w temacie jak go założę. Od 6maja zrobiłem już 6700km.
Ja właśnie jestem w trakcie remontu silnika po 260 tys. przebiegu łańcuch zaczął regularnie "klekotać", a silnik nadmiernie zużywać olej ( ok. 1l. na 1000km, to dużo ) . Podczas wymiany , mój zaufany mechanik podjął decyzję o wymianie uszczelki głowicy i jak się okazało uszczelniaczy oraz "szklanek".
Mam nadzieję, że cała ta operacja poprawi użytkowanie mojej toyki i będę mógł zrobić kolejne kilkadziesiąt tysięcy. Miał ktoś już takie "przygody"?
Witam Wszystkich. Na imię mam Daniel i jestem posiadaczem Avki T25 z 2003 roku w wersji Liftback. Avka 1.6 w gazie i 411000 najechanymi. Super Autko!!!! Pozdrawiam wszystkich
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum