Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 961 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2025-03-14, 02:29
U mnie LUK już 2,5 roku i ok.50tys.km jeździ i nie ma żadnych problemów. Komplet LUKa 623375333 kupiłem w iParts ale faktycznie teraz jest niedostępny.
Jak będziesz regenerował to niech sprawdzą czy te tarcze i dociski Aisina są w ogóle proste.
Dzień dobry. Jestem tu nowy ale od dłuższego czasu zmagam się z opisanym problemem. Toyota T27 2,0 benzyna 2010r. przbieg 190000.
Przy przbiegu ok 170 tys sprzęgło zaczęło się ślizgać, wymiana całego kompletu na nowy. Było dobrze przez rok ok 10 tys km. Problem wrócił, przy drugiej wymianie oddane koło zamachowe do zabielenia ( było tylko lekko przypalone, ślady w 3 miejscach), założony nowy komplet, znów spokój przez ok rok. Za każdym razem zakładany komplet ASIN. Problem powrócił i ręce już opadają. Cały komplet sprzęgła wraz z kołem zamachowym wyceniony w ASO na kwotę ok 6800 zł plus robocizna. Czy toś rozwiązał problem tak, że już nie powrócił, może jest tańsze sprawdzone rozwiązanie. Dodam, że na całym układzie czuć bardzo delikatny luz ( podobno mechanizm różnicowy) wyczuwalny przy ruszaniu (1 bieg). Luz ten nie znika po wymianie sprzęgła, nie wiem czy to może mieć wpływ na całą sytuację i czy przy kolejnej wymianie szukać też przyczyny w skrzyni biegów?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum