I myślę że tym optymistycznym akcentem pora zakończyć to wtykanie sobie "patysia do oka" obydwóch kolegów. Zrobiło się troszkę nieprzyjemnie, a nie o to tu chyba chodzi.....
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2011-02-21, 19:58
Koledzy dziękuję za wskazówki pod koniec tygodnia jestem umówiony na wymianę oleju w skrzyni przy okazji poproszę o sprawdzenie synchronizatora i napiszę co i jak stwierdzono w moim samochodzie. Temu co miał rację oczywiście wystawię piwko
Typ: Inne
Rok: 2002
Nadwozie: Inne Pomógł: 16 razy Dołączył: 14 Sty 2011 Posty: 380 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-02-21, 20:04
HUGOBERG napisał/a:
To kwestia tego,zebys nie opowiadal bzdur,ze rozgrzanie oleju nie ma nic wspolnego ze zgrzytaniem...
kolego bzdury i brednie to ty opowiadasz! olej jak jest w porządku to nic nie zgrzyta. rozgrzanie oleju wplywa jedynie na lekkość przesuwania wajchy od biegów. przestań wsiskać głupoty innym, bo ręce opadają. jeździj sobie ze zgrzytającą skrzynią i toleruj to - twój wybór, ale nie zmuszaj innych by ciebie naśladowali. po drugie nie zmieniaj istoty problemu jakiego dotyczy wątek.
zresztą ja pasuję, bo po co sobie nerwy szarpać
HUGOBERG [Usunięty]
Wysłany: 2011-02-21, 20:17
Widze,ze Ty dalej nie rozumiesz...Ty to robisz celowo czy po prostu taki jestes?
Typ: Inne
Rok: 2002
Nadwozie: Inne Pomógł: 16 razy Dołączył: 14 Sty 2011 Posty: 380 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-02-21, 20:17
vip999 napisał/a:
Koledzy dziękuję za wskazówki pod koniec tygodnia jestem umówiony na wymianę oleju w skrzyni przy okazji poproszę o sprawdzenie synchronizatora i napiszę co i jak stwierdzono w moim samochodzie. Temu co miał rację oczywiście wystawię piwko
toyota leje castrola ale zalej sobie Motula, polecam - zobaczysz różnicę.
- Motul motyl gear 75w90 (półsyntetyk) lub Motul gear 300 75w90 (syntetyk)
Mam nabite 90tyś i ostatnie mrozy sięgają u mnie -19`, przyznam tylko że faktycznie pedał sprzęgła chodzi wyczuwalnie ciężej ale biegi mi nie zgrzytają, lewarek zmiany biegów tylko ciężej się porusza. Oleju nie zmieniałem, od nowość jest fabryczny.
Typ: Avensis T25
Rok: 2007
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2011-03-03, 23:03
Koledzy, jak obiecałem piszę jestem świeżo po wymianie oleju w skrzyni. I piwko dla wszystkich co twierdzili że po wymianie oleju zgrzyty ustaną, mało tego biegi wchodzą jak masełko. Polecam wszystkim wymianę jeśli coś tylko nie tak z biegami to chyba pierwsza czynność jaką należy zrobić jeśli pojawią się zgrzyty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum