Wysłany: 2011-03-02, 09:45 [Avensis T25] ciężko uruchomić jak jest ciepły
wydaje mi się,że ciężko pali jak jest ciepły silnik,muszę kręcić 2-4 sek. i dopiero zapala,a przy tym silnik trzęsie,proszę o radę,silnik gdy jest zimny pali od strzału nawet przy -20 st
Typ: Inne
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2002
Nadwozie: Inne Pomógł: 16 razy Dołączył: 14 Sty 2011 Posty: 380 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-03-02, 20:14
Andy57 napisał/a:
Witaj!
Kiedy sprawdzałeś luzy zaworowe? Jeśli jest takowy zbyt mały na ciepło będzie problem ze szczelnościa. To taka moja sugestja-)
w tych silnikach (D4D) luzy zaworowe nie zmieniają się nawet po 400tys przebiegu, nie ma po co nawet tam zaglądać.
problemy z odpalnaniem na ciepło, trzeba sprawdzić:
- wtryski (korekcje na ciepło, wartość ciśnienia w CR-e)
- czujnik wału
- czujnik temperatury płynu
- wszystkie konenktory el. ww. rzeczy
Wysłany: 2011-03-03, 07:25 Re: ciężko uruchomić jak jest ciepły
dodotti napisał/a:
wydaje mi się,że ciężko pali jak jest ciepły silnik,muszę kręcić 2-4 sek. i dopiero zapala,a przy tym silnik trzęsie,proszę o radę,silnik gdy jest zimny pali od strzału nawet przy -20 st
Może należałoby sprawdzić najpierw rozrusznik, a dopiero później te rzeczy o których pisze wtom.
Rozrusznik jakby był padnięty, to nie dałby rady zakręcić jej zimnej a zimna ona odpala. Problem jest w rozruchu na ciepło, więc odzywać się mogą wtryski.
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Rozrusznik jakby był padnięty, to nie dałby rady zakręcić jej zimnej a zimna ona odpala. Problem jest w rozruchu na ciepło, więc odzywać się mogą wtryski.
I tu się mylisz Było kilka takich przypadków w T25, że właśnie rozrusznik był winowajcą . - jak zimny paliły od strzała, jak ciepłe był problem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum