I nigdy nie mialem zadnych problemow z nimi:)A w toyocie faktycznie wszystko bylo wymieniane w ASO.Ale to wina kogos kto sie nie znal na zamiennikach w domu
Typ: Inne
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2002
Nadwozie: Inne Pomógł: 16 razy Dołączył: 14 Sty 2011 Posty: 380 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-02-24, 13:16
ja obecnie mam pasek mitsuboshi (jeden z najlepszych), w oryginale do cariny był montowany, obecnie toyota wkłada unitta-gates (japońska marka obecnie w fuzji z gates-em)
Ile ludzi tyle opinii. Ja Contitecha jako pasek wielorowkowy nie polecam. W moim poprzednim aucie po 5 tys. km dosłownie złuszczył się. W rowkach pełno było cząstek gumy - całe się wytarły. Po założeniu Gates XS nic takiego nie występowało i pasek latał aż sprzedałem auto. Napinacz automatyczny i ten sam więc nie miało wpływu napięcie paska.
Ja tak samo jak mietek, nie polecam Contitechów. U mnie po 30tys pasek miał pęknięcia i podejrzewam że niedługo by pękł całkiem. Teraz mam Toyota Genuine zdaje się Gates i śmiga elegancko
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
czesc slyszalem ze moja Avensis ma lancuch ale brak mi pewnosci jak mozna to sprawdzic opinie sa rozne moze wy cos wiecie czy mam pasek czy lancuch moze mieliscie juz kontakt z toyota 2007r diesel
Wiem, ze moze jestem upierdliwy, ale w mojej Ave 1.6 VVTi 2003 rok jest lancuch czy pasek? I poza tym czy mozna go zauwazyc po prostu podnoszac maske? Bo widze jakis pasek ktory jest bodajze owiniety na alternatorze (o ile to jest alternator ). To to? Czy szukac gdzie indziej?
Typ: Inne
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2002
Nadwozie: Inne Pomógł: 16 razy Dołączył: 14 Sty 2011 Posty: 380 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-04-30, 20:08
kalibvb napisał/a:
Wiem, ze moze jestem upierdliwy, ale w mojej Ave 1.6 VVTi 2003 rok jest lancuch czy pasek? I poza tym czy mozna go zauwazyc po prostu podnoszac maske? Bo widze jakis pasek ktory jest bodajze owiniety na alternatorze (o ile to jest alternator ). To to? Czy szukac gdzie indziej?
kolega widać "a.techniczny" . rozrząd na łańcuchu.
Czy przy wymianie rozrządu wraz pompą wody wymienia się płyn chłodniczy, bo mi mechanik tak zasugerował i ile go tam wchodzi(w toyocie powiedziałano mi że 7,5litra )?
W toyocie 1litr=18zl :P
_________________ Toyota Avensis T25 2004r. 2.0 D4D 116PS
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum