Ja nie miałem okazji testować D-4D. Dwa lata temu miałem tylk ojako zastępczy Auris 1.4 w dieslu i nawet ku memu zaskoczeniu sobie radził...
Dla żony z pełną premedytacją wziąłem Avke w benzynie (szukałem również Accorda w poprzedniej generacji 2.0 155KM ale były za drogie). Jej roczny przebieg to ok 8 tyś km więc diesel bez sensu. A tak ma szybko ciepło w środku i ew naprawy nie są tak kosztowne jak w dieslu. Więc ja opowieści o dwumasach, wtryskach, dpf znam tylko z netu...
A co do Accorda to zimą (parkuję na dworzu) robi się ciepło dopiero po prawie 20 minutach .... Ale fakt, że jego dynamika i eleastyczność są świetne (2.2 180KM).
Rok temu na autostradzie do Chorwacji na 6 biegu ze 140 przyspieszał momentalnie do 170 bez redukcji.... Ale też i chyba 380nm momentu robi swoje...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum