Witam
Mam pytanie do bardziej doświadczonych klubowiczów , do czego służy przycisk "mute" w kierownicy ? U mnie po jego wciśnieciu mówi coś po francusku, czy można to zmienić na język polski ?
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie, pozdrawiam
[ Dodano: 2013-03-20, 11:18 ]
Witam
Czy na prawdę nikt nie chce mnie oświecić na temat przycisku "mute" w mojej kierownicy ? Nie znam jęz. francuskiego, więc proszę o pomoc
Może masz jakąś "nie naszą" wersję. Sprawdziłem nawet w instrukcji i nic na ten temat nie znalazłem.
"
Niektórymi funkcjami radioodtwarzacza można sterować przy użyciu przycisków umieszczonych na kierownicy.
Szczegółowy opis poszczególnych przycisków oraz ich działanie przedstawione są poniżej.
1. Przyciski „+ –”
2. Przyciski „∧∨”
3. Przycisk „MODE”
I to tyle. Może ten przycisk jest do jakiegoś zestawu głośnomówiącego ?
A może masz kogoś kto kuma francuski i by podpowiedział co to ustrojstwo gada...
Co do zmiany na jężyk polski ciężko powiedzieć... Może odwiedź ASO i dopytaj ...
Dzięki za podpowiedź , przyjrze sie temu bliżej...
Myślałem, że może w instrukcji obsługi jest coś więcej na ten temat, ale widzę , że niekoniecznie.
A wersje faktycznie mam nie naszą, bo przyjechała do mnie z Belgii ...
Pozdrawiam
_________________ Marco
lutek [Usunięty]
Wysłany: 2013-03-20, 18:35
Mogę się mylić ale ten przycisk MUTE odpowiedzialny jest chyba za zmieniarkę CD...zajrzyj pod fotel kierowcy lub pasażera....może masz zmieniarkę i nie wiesz,że masz.
Może coś znajdziesz
Daj znać tak czy tak czego Ci się udało dowiedzieć. Lutek może mieć rację co do zmieniarki, ale ja bym kombinował z telefonem. Może spróbuj w samochodzie uruchomić Bluetooth i zobczyć czy da się wyszukać jakieś urządzenie....
Witam
Okazało się , że przycisk w kierownicy, o który pytałem służy do obsługi radia ... i nic więcej, niestety - jak sugerował Lutek nie mam pod siedzeniami ani zmieniarki, ani navigacji . Na razie nie wiem co ta francuzeczka swoim cukierkowym głosem do mnie mówi, ale z czasem sobie przetłumaczę .
Dziękuję Jacku za link do instrukcji, ściągnąłem i już mam
Pozdrawiam gorąco, choć za oknem zima na całego ha ha
No tak, zima nie jest straszna - ona tylko nieco podnosi adrenalinkę ha ha ha . Miałem kilka autek, ktore mi się podobały , ale Avensis jest super, jeździ jak przyklejony do drogi ...
Pzdr .
No tak, zima nie jest straszna - ona tylko nieco podnosi adrenalinkę ha ha ha . Miałem kilka autek, ktore mi się podobały , ale Avensis jest super, jeździ jak przyklejony do drogi ...
Pzdr .
ja mam nieco inne zdanie, ale to dlatego że śmigam służbowym Accordem Type-S ....
Wrażenia z jazdy porównując z Avką raczej nieporównywalne...
No tu akurat sie zgadzam, bo właśnie kolega ma Accorda S i to faktycznie inna bajka , ale Avensis całkiem nieźle sobie radzi . Nie chcę być szowinistą , ale niektóre auta zza naszej zachodniej granicy mają sie nijak do tej Toyoty .
Pzdr
Tzn tak ogólnie nie jest źle...
Tylko troszkę za miękka jak dla mnie, niemniej komforotwa. No i silnik 1.8 raczej do spokojnej jazdy, ciężko mu ruszyć tak duży i cięzki samochód...
Jeszcze jakby tapicerka była normalna to w zasadzie miód malyna
Ja mam 2.0 D-4D 126 KM i nie ukrywam, że naprawde sobie radzi, a wyprzedzanie to frajda . Praktycznie miałem już do wzięcia Saaba 9-5 1.9 TiD 150 KM w automacie, ale żonie nie koniecznie uśmiechał się ten automat i trafiła się ta Avka, a że miałem już poprzednio dwie Toyotki , to chętnie to kupiłem i widzę, że to bardzo dobry wybór
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum