Świetny temat. Wczoraj zamontowałem DRL. Najgorszą częścią był demontaż i później montaż zderzaka. U mnie 3 śruby od góry, po dwie na nadkolu (góra i dół) i 5 od dołu (łączone z dolną osłoną silnika).
_________________ TOYOTA AVENSIS 2.0VVTi 147KM HIGH/PRESTIGE
http://allegro.pl/swiatla...3349437049.html
Te mam niedaleko domu także mogę odebrać osobiście, ale wygląda na to, że są bez usprawnień w stylu "ŚRUBY WKRĘCANE OD TYŁU (KLOSZE NIE PĘKAJĄ)" które są w aukcji powyżej.
Tylko pytanie, czy te usprawnienia faktycznie mają takie znaczenie, czy to ściema, żeby upchnąć towar.
Nie kupuj tych z drugiej aukcji. Większa kałuża lub deszcz i zaczynają świecić dużo słabiej. Ja już drugi raz reklamuje, a przy drugim montażu dodatkowo je uszczelniłem silikonem. Wcześniej zastanawiałem się nad Philipsami takimi z wyższej półki ok. 400 PLN ze ściemnianiem do postojowych. Kupiłem te z drugiej aukcji i teraz żałuje.
_________________ TOYOTA AVENSIS 2.0VVTi 147KM HIGH/PRESTIGE
Jak by ktoś potrzebował to mam więcej zdjęć z montażu światełek i nadkoli.
Poprosimy w takim razie, zawsze to dodatkowa pomoc wizualna - co z czym.
Z góry dziękujemy.
Fajnie by było jakby ktoś napisał, jaki model świateł dziennych najlepiej wchodzi do Avensis-ów T25 przed FL 2003-2006 pod homogeny. Tzn. taki, żeby był prawie idealnie zabudowany otwór pod halogenami.
I jeszcze pytanie to kolegów klika postów wyżej (Dareksa, bruslee3, mikrawiec), co w końcu kupili, jaki model-nazwa-cena tylko bez linków, bo połowa już nie działa. :lol:
[ Dodano: 2013-09-23, 14:12 ]
kokomo666 napisał/a:
Zdecydowanie wersja nr.2.Zderzak masz półokrągły,to i ledy muszą być skośne.proste będą świeciły na boki.
A to jest jakaś różnica pomiędzy modelami NSCC 506HP i 507HP?
_________________ Toyota Avensis T25 2004r. 2.0 D4D 116PS
I jeszcze jedno pytanie. Chcę mieć pewność, żę montując światła i zasłaniając trochę wlot powietrza na chłodzenie Intercoolera nie narobię sobie jakich problemów (coś się przegrzeje, zepsuje, wpłynie to źle na silnik, po dłuższym czasie) Nie znam się na tym może mi ktoś to wyjaśnić.
Jeśli chodzi o trwałość to powiedzmy sobie średnia. Ja spaliłem już dwa komplety takich lampek, ale zrobiłem na nich w sumie około 80 000km. Za trzecim razem już dałem sobie spokój i kupiłem lampki halogenowe. Przy okazji odpowiedziałem na twoje drugie pytanie nic się nie przegrzeje.
A teraz mój zderzak wygląda tak - wbrew pozorom dolot intercoolera jest zasłonięty w takim samym stopniu jak w poprzednich lampkach (tych które chcesz kupić) tylko w innej dziurze
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Mar 2011 Posty: 198 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-07-26, 18:58
Nie mam, i nie potrzebuję przeciwmgłowych.
Jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego.
Mam podobne DRL-y, z 4 diodami, jeżdżę na AUTOMACIE świateł, wystarcza.
Nic nie włączam, nic nie wyłączam.
PS.
do montażu za przeciwmgielne polecam lampy SMD.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum