Witam, widziałem w ASO ledy do jazdy dziennej z montażem w miejsce halogenów za jedyne 770 zł. Ale chyba nie warto bo trudno tyle wyjeździć oszczędności ;]
Ja właśnie we wtorek założyłem te ledy ale są one tylko do t27. działają rewelacyjnie z czujnikiem zmierzchowym. po włączeniu silnika włączają się ledy i postojówki w momencie wjazdu do tunelu przełączają się na xenony, jak się wyjedzie to po 30s przełączają się na ledy. Rewelacyjna sprawa jak dla mnie polecam.
Witam, a czy jest możliwość zastąpienia halogenów w T25 2003 r. na ledy np cos takiego -> http://allegro.pl/swiatla...1865556310.html chodzi mi o calkowita rezygnacje z halogenow i zastapienie ich ledami. Proszę o odpowiedz. Dzieki
Witaj
co do tej aukcji to nie wiem czy one mają homologację bo nie widać z tego co wiem to philipsy maja homologację i nikt do nich sie nie może doczepić ale koszt to około 600 zł.
co do rezygnacji z halogenów to uważam że nie powinieneś ich likwidować w t25 jest miejsce obok halogenów na zamontowanie takich świateł w tych kratkach podłużnych.
ja montowałem w t27 post powyżej.
zajebiście się sprawują polecam każdemu kto chce oszczędzić reflektory i ma trochę kasy na zbyciu.
pozdro
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Mar 2011 Posty: 198 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-10-12, 18:56 światła dzienne
tasi0r napisał/a:
Witam, a czy jest możliwość zastąpienia halogenów w T25 2003 r. na ledy np cos takiego -> http://allegro.pl/swiatla...1865556310.html chodzi mi o calkowita rezygnacje z halogenow i zastapienie ich ledami. Proszę o odpowiedz. Dzieki
Zmieniłem sobie na Philipsy (bo przynurkowałem Ave w kałuży, połamałem zderzak i jedna lampa przestała świecić). Prosty montaż i podłączenie elektryczne
Wyglądają całkiem zgrabnie i działają jak potrzeba.
Z tych, które przedstawiłeś, nie wybrał bym żadnych, bo oba modele mają automat wbudowany w lampę.
Ja bym poszukał z osobnym automatem albo bez automatu i zamiast niego dodał do instalacji dodatkowy przekaźnik rozłączający obwód.
PS: pamiętaj przy montażu, żeby zapewnić odpowiednią cyrkulację powietrza do chłodzenia radiatorów z tyłu lampy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum