u mnie tez pylą taki ich urok bo są z takiego materiału robione
Wysłany: 2010-09-02, 18:31
Tylko ATF.Ja wsadzilem tarcze przod i tyl oraz klocki tylko z tej firmy.Jakosciowo sa naprawde rewelacyjne.A na tym lepiej nie oszczedzac.Avensis to taka ciezka krowa,ze potrzeba mu porzadnych hamulcow;)
JacekKu, w moim dyliżansie kompletne hamulce (przód i tył) wytrzymały 90.000km (ale auto dość duzo "jeździło" po Warszawie. Marcinowi się skończyły po około 120.000km. Można więc przyjąć, że tarcze zmienia się co około 100.000km, klocki pewnie co 50.000km...
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2011-02-14, 10:12
Agamek12 napisał/a:
JacekKu, w moim dyliżansie kompletne hamulce (przód i tył) wytrzymały 90.000km (ale auto dość duzo "jeździło" po Warszawie. Marcinowi się skończyły po około 120.000km. Można więc przyjąć, że tarcze zmienia się co około 100.000km....
ja chyba do 100kkm na tarczach nie dociągne...na obecnych nalatane 58kkm i maja 24,4mm grubości... - minimum chyba 24mm ....słychać na progach zwalniających jak ranty dają o sobie znać więc ich czas chyba nadchodzi
Jakiej firmy są oryginalne tarcze przednie Toyoty? Klocki to chyba Bosch.
Czy warto dopłacić do oryginałów?
Komplet tarcz przednich i klocków z wymianą to tysiąc.
jak miałem jeszcze t25 kupiłem komplet tył przód klocki szczęki ATE i zapłaciłem z wymianą 1200 zł i powiem wam że byłem zadowolony strasznie bezproblemowe hamowanie i bez różnych dziwnych dźwięków polecam. może nie są tanie ale dobre bo odradzili mi lukasa.
Dwa dni temu wymieniłem 4 tarcze i klocki właśnie na ATE jak na razie jest ok.
Nie brudzą za bardzo alufelgi nie piszczą i dobrze hamują ale muszą się jescze dotrzeć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum