Ja mam w T22 D-4D od półtora roku Centra PLUS CB740. Pojemność 74Ah, prąd rozruchu 680A EN. Przy temperaturze -22oC auto odpalało, bez większych problemów.
Kosztował mnie z wymianą 360zł.
http://centra.com.pl/nasz...entra/plus.html
Jezeli masz bogate wyposażenie, jeździsz na małe odległości do kilku kilometrów, to lepiej zainwestować w Centra FUTURA CA770. pojemność 77Ah i rozruch 760A EN.
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 diesel
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2013-12-18, 12:04
Polskie też spokojnie dają radę, paradoksalnie czasem lepiej niż zachodnie. Może też kwestia klimatu, nie wiem, w każdym razie taniej wychodzi na pewno. A co do tego auta to np. jenox podaje u siebie 75 Ah, 700 A. No chyba, że upchałeś tam jakoś sporo elektroniki czy głośniki mocne, to więcej oczywiście możesz trochę.
A co powiecie o akumulatorach Akcel 72Ah 680A , Gigawatt 74Ah 680A i Kager 74Ah 680A, który a moze każdy z nich da sobie radę z rozruchem zimą silnika D-4D (116KM) ?
A co powiecie o akumulatorach Akcel 72Ah 680A , Gigawatt 74Ah 680A i Kager 74Ah 680A, który a moze każdy z nich da sobie radę z rozruchem zimą silnika D-4D (116KM) ?
każdy da spokojnie radę nawet przy -22 stopniach. U mnie dawała radę nawet po kilu dniach postoju na mrozie spadającym do -20 kilkuletnia Varta 70Ah 540A, przy dojechanym rozruszniku.
Podstawa dobrego rozruchu w wysokie mrozy to oprócz akumulatora:
1. Sprawne wszystkie świece żarowe
2. Rozrusznik w dobrej kondycji
3. Dobre paliwo
4. Wtryski w dobrej kondycji.
miałem oryginalny akumulator toyoty z 2004 {silnik benzyna 1,8} teraz wymieniłem na wartę 60ah i na do widzenia sprzedawca powiedział"zapraszam za 5--6 lat. tak produkuje się na polski rynek.Podobnie miałem w Fordzie moneo też sprowadzony z niemiec ,alumulator wytrzymał tez 9 lat.
Ja mam bosch ale nie wiem jakie parametry,z takim kupilem samochod
Zwróć uwagę jaki ma silnik autor a jaki ty - to po pierwsze
A po drugie to twoja pomoc "ja mam xxx ale nie wiem jakie ma parametry" nadaje się do ....
Proszę o powstrzymanie się od takich uwag (0x4B25A) wystarczy ze bedzie wiedzial jaka marke aku wybrac a w sklepach maja katalog i wedlug niego dobieraja aku no ale skad ty to mozesz wiedziec.
Ty chlopie nic w zyciu nie robisz tylko siedzisz na forach internetowych???
W kazdym sklepie z aku maja informacje ze np,do vw passat tdi 140ps idzie taki aku a do 2.o benz taki i to cala filozofia,to tak jak kupowanie rozrzadu i innych rzeczy ,po to sa katalogi a w nich informacje zeby w sklepie wiedzieli co sprzedac ,no ale skad taki tempak jak spioch spedzajacy pol swojego zycia w necie moze o tym wiedziec
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum