Ja mam bosch ale nie wiem jakie parametry,z takim kupilem samochod
Zwróć uwagę jaki ma silnik autor a jaki ty - to po pierwsze
A po drugie to twoja pomoc "ja mam xxx ale nie wiem jakie ma parametry" nadaje się do ....
Ty chyba jestes uposledzony,wystarczy ze bedzie wiedzial jaka marke aku wybrac a w sklepach maja katalog i wedlug niego dobieraja aku no ale skad ty to mozesz wiedziec.
Ty chlopie nic w zyciu nie robisz tylko siedzisz na forach internetowych???
Widzę że już zaczynamy obrażanie innych forumowiczów ??
Całkiem szybko na tym forum.
To może i ja swoje 3 groszy wtrącę - jak kupowałem swoją Avkę (benzyniak 1.8) to facet miał do sprzedania podobną z dieslem 2.0 i tam siedział akumulator jenox. Zapamiętałem to akurat bo facet jak go spytałem co to za marka to zachwalał że dobre i że polskie. Podrzucam to pod rozwagę bo sam mam zupełnie niemarkowy i powiem szczerze, że nie widzę różnicy. Pozdrawiam!
W kazdym sklepie z aku maja informacje ze np,do vw passat tdi 140ps idzie taki aku a do 2.o benz taki i to cala filozofia,to tak jak kupowanie rozrzadu i innych rzeczy ,po to sa katalogi a w nich informacje zeby w sklepie wiedzieli co sprzedac ,no ale skad taki tempak jak spioch spedzajacy pol swojego zycia w necie moze o tym wiedziec
Drodzy koledzy i ew. koleżanki
Mam taki dylemat akumulatorowy.
Po zasięgnięciu języka, jakiej firmy wybrać akumulator generalnie polecają mi Bosch i Varta. Najpierw zmierzyłem obecny akumulator (oryginał Toyoty) i ma wymiary 315x175x190 przy 90 [Ah] i 850 A. Później zacząłem szukać podobnego w w/w markach. I krótko mówiąc kicha. Na stronie Boscha podają do mojej Avy 278x175x190 przy max. mocy 77Ah, 780A, L-. Z Boscha znalazłem jeszcze BOSCH SILVER S5 85Ah 800A P+, i patrząc po wielkości obecnego aku, to się zmieści, ale wysokość jest mniejsza. Pytanie nr 1 – Czy nie będę miał żadnego problemu, że jest 1,5 cm niższy? Poza tym szukałem w wielu markach i w rozmiarze oryginału nie ma żaden aż takiej mocy. Pytanie nr 2 – Wiecie kto robi akumulatory dla Toyoty? Jeśli jeszcze mogę dodatkowo poprosić o opinię właścicieli t25 2006-2008 2.0 D4D 126 km o pomoc w wyborze akumulatora, przy czym najbardziej mi zależy (choć nie tylko) na odpowiedziach osób, które jeżdżą niestety głównie po mieście i krótkie odcinki. Podajcie jakie aku i ile lat wam służy(ło).
Serdeczne dzięki i pozdrawiam.
Wejdź na stronę Varty, lub centry i skorzystaj z programu doborowego. W przypadku tych 2 firm jeszcze nikt się nie skarżył, żeby aku nie pasowało. Na krótkie odcinki można zaopatrzyć się w Centrę Futura 77Ah CA770 760A 278x175x190mm, ale centra Plus CB740 też powinna wystarczyć.
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2014-02-18, 08:26
Poszukaj jeszcze akku firmy ZAP - trwałe o dobrych parametrach - u mnie głownie miasto wytrzymał prawie 6 lat - wymieniałem w listopadzie i też siedzi ZAP PLUS - tu taj masz link do ich strony (http://katalog.zap.pl/) - teraz robią juz specjalne dedykowane dla Japończyków ale ich nie testowałem
Śpioch [Usunięty]
Wysłany: 2014-02-18, 18:30
Bossman tym że niższy nie martw się - jeżeli masz takie samo mocowanie ( ja mam 1.8benzyna 2003r ) to od góry trzyma taki metalowy uchwyt a szpilka, którą się te uchwyty łączy jest nagwintowana - również mam aku niższy od zalecanego i nakrętka jest głębiej nakręcona.
Jest na to sprawdzony sposób.Wycinamy prostokąt z płyty pażdzieżowej,albo z jakiejś innej i przyklejamy od dołu do baterii tasmą dwustronnie klejącą lub silikonem.
Nie dowie się nikt
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum