Wysłany: 2014-02-07, 22:30 [Avensis T25] xenon a soczewka
Witam forumowiczów!
Mam pytanie takie jak w temacie xenon a soczewka- czym się różnią?
Osobiście jak by mnie ktoś zapytał o to jakie mam światła to bym nie wiedział co odpowiedzieć
Proszę pomóżcie mi to pojąć bo w tym temacie laikiem zupełnym jestem
a widzisz..... :P krótka i rzeczowa odpowiedź , to lubię
a może także podpowiesz mi coś na temat żarówek? Bo chciałbym zmienić z żółtych na białe lub niebieskie
kup osram night breaker plus barwa swiatła biała zimna , mam osobiscie zalozone i jestem zadowowolony przerabialem philipsy itd i te wypadaja najlepiej . koszt okolo 70 zl komplet .
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-02-09, 22:38
Mam założone Nightbreakery i z całą pewnością nie jest to barwa biała zimna. Owszem jest trochę bielsza od standardowych halogenów, ale dalej jest ciepła.
Biała zimna to albo ksenon albo wieśniackie halogeny z pomalowaną na niebiesko bańką.
Ostatnio zmieniony przez Schwefel 2014-02-10, 19:47, w całości zmieniany 1 raz
kolego Schwefel w porownaniu do zwyklych zarowek jest zimna a jesli to dla ciecbie malo to pozostaje ci tylko niby xenon bo zimniejszej barwy w h 7 bez niebieskich baniek nie kupisz a mowimy to o sprawdzonych zarowkach a nie agro tuningu
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-02-10, 22:19
Powtarzam jeszcze raz, to nie jest zimna barwa. Nawet producent tak jej nie określa. To jest tylko trochę bardziej białe żółte światło.
Tu masz specyfikację -> http://www.osram.pl/osram...mited/index.jsp
Producent podaje 3600k, co się trochę rozmija z innym ich wykresem gdzie podają 4000k
Tak czy siak 3600k to biały ciepły a 4000k to biały.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum