Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2006
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2012-12-10, 23:02
Panowie, mam avke sedan po lifcie z 2006r i niestety nie moge wylaczyc tego dzwieku. Robie wszystko zgodnie z opisem, po zapieciu pasa i puszczeniu przycisku wskakuje mi dystans "wycieczki". Czy w Waszych ave po lifcie udalo sie?
Na kilku zagranicznych forach pojawiają się zgodne informacje, że w T27 alarm ten może być wyłączony jedynie przez ingerencję komputerową na sprzęcie diagnostycznym Toyoty. Pojawiają się też informację że w autach dedykowanych do europy zachodniej (cokolwiek by to miało znaczyć) nawet i ta opcja nie jest dostępna.
Pozostają więc rozwiązania klasyczne jak dodatkowa sprzączka wpinana na czas jazdy czy kombinowanie z kabelkami odpowiedzialnymi za przesyłanie sygnału o niezapiętym pasie.
Moim prywatnym zdaniem kompletnie nie warto, no chyba że Twoja Avka jest taksówką wożącą podchmielonych klientów dla których zapięcie pasa stanowi wyzwanie nie do przejścia
Typ: Inne
Silnik: 2.4 16V VVTi benzyna
Rok: 2007
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2016-02-10, 11:05
Podana procedura działa też w Lexusie is250, natomiast w yarisie musiałem wyłączyć kabelkiem pod OBD II.
Opisywana klamra, to skuteczne rozwiązanie, tylko takie mało PROFI. Chyba, że jest z funkcją otwieracza do piwka
Swoją drogą mogę pomóc w Kielcach i okolicy w konfiguracji ustawień serwisowych Toyot, jak np. działanie centralnego, czasy świecenia świateł wewn czy zewn, czy inne parametry zależne od wersji wyposażenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum