Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 15 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Lis 2010 Posty: 343 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-02-17, 19:31
Andrzej napisał/a:
Pieter napisał/a:
czy parowanie szyb od wewnątrz może mieć związek z brudnym filtrem kabinowym?
Jak najbardziej - albo - co też bywa, zacinająca się klapa obiegu wewnętrznego. Po wyjęciu filtra włączajac obieg zamknięty zobaczysz czy działa.
Brudny filtr, stawiający opór powietrzu zasysanemu z zewnątrz auta, powoduje konieczność zaciągania go z wewnątrz - stąd parowanie.
Czyli takie furgotanie z zza panelu schowka i radia to może byc przyczyna brudnego filtra bo się klapka zacina ?
W weekend wyjmę schowek i jeśli mówicie , że widać czy obieg zamknięty czy otwarty to zerknę
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 15 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Lis 2010 Posty: 343 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-02-19, 10:13
Kupiłem dzisiaj Filtrona K1123A czyli z wkładem węglowym. Mam nadzieję, że będzie pasować. Może teraz w weekend wymienię :lol:
_________________ Pozdrawiam
Jacek
1.8VVT-i, SOL
Ostatnio zmieniony przez JacekKu 2011-02-21, 10:44, w całości zmieniany 1 raz
jamela [Usunięty]
Wysłany: 2011-02-21, 10:37 filtr p/pyłkowy i inne filtry
JacekKu napisał/a:
Kupiłem dzisiaj Fiktrona K1123A czyli z wkładem węglowym. Mam nadzieję, że będzie pasować. Może teraz w weekend wymienię :lol:
Ja kupuję tu i takie:
http://www.hdmot.pl/index...faa-ty7-prod-eu
zmieniam 2 x w roku, odbiór osobisty.
Kupuję tu także inne części - tanio, wygodnie, zamawiam telefonicznie, lub przez Net.
Po co filtr z węglem ? Ta mikroskopijna warstewka napylonego węgla drzewnego po dwóch dniach jest zdeaktywowana.
Filtr nie różni się niczym od kupionego przez Ciebie a jest dwukrotnie tańszy (trzykrotnie ?)...
Jak znajdziesz tańszy w stolicy, daj znać.
A kto z szacownych AViaków powie jak porządnie wymienić filtr wraz z przeczyszczeniem układu? nie wiem czy ktoś z was próbował zajrzeć do filtra w pare dni po samej wymianie. Cala masa syfu z układu osiada w kilka minut po włączeniu dmuchawy i szybszej jeździe.
Gdzie dmuchnąć sprężonym powietrzem a gdzie wsadzić rurę odkurzacza?
syf jest w takim razie zapewne przed filtrem, mysle ze i odkurzacza i sprezonego powietrza mozna uzyc w obie strony, tylko bedac swiatomym konsekwencji, to znaczy jak dmuchniesz w kratki na podszybiu to wszystko wpadnie do środka
Mi coś prawa strona auta nie chce grzać. Grzeję 2 nawiewy kierowcy jak trzeba a te pasażera tylko tak ledwo ledwo. Może macie jakiś pomysł ?
przeczyść nagrzewnice ewentualnie zakup nową, miałem to samo, grzalo Tylko od lewej srony kierowc, nagrzewnica zapchana, czyscili ja różnymi specyfikami i zle zrobiłem, ze nie zakupiłem nowego zamiennika bądź używaną, bo spowrotem przy wielkich mrozach koło -20 prawa strona srednio grzeje, ale i ak lepiej jak kiedyś, gdzie na rozgrzanie się w aucie choć troche trzeba było jechać z pół godzin;0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum