Toyota Avensis
Reklama Regulamin Regulamin Szukaj Szukaj Grupy Grupy Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja Zaloguj Zaloguj Album Zdjęcia Avensis Download Pliki Avensis
 Ogłoszenie 

Zanim napiszesz nowy temat, skorzystaj z dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

Sklep Motostacja.pl części samochodowe iparts.pl Sklep Bestdrive

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
[Avensis T25] 1.8vvt-i semi automat trip-tronic 2003r
Autor Wiadomość
robinhood 
Nowy Klubowicz

Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2003
Nadwozie: Liftback
Wysłany: 2009-08-05, 10:54   [Avensis T25] 1.8vvt-i semi automat trip-tronic 2003r

Witam jestem posiadeczem avensis od 3 slysze dziwne stuki w silniku zaraz pod kopula zaworow(prawa strona wiec lancuszek odchodzi)....na poczatku bylu dosc ciche ale dzis rano to chodzil jak diesel....obroty stoja na 0.6tys i nawet nie drgana jak podwyzsze obroty na 1400-1500 stuki cichna ale dale sa slyszalne .....stuki sa nierowne co do pracy silnika....Chlopaki pomozcie bo za 7 dni mam jechac do polski a pisze z londynu pozdrowienia dla wszystkich............

Andrzej 

Silnik: 2.0 D-4D diesel
Nadwozie: Wagon
Wysłany: 2009-08-05, 11:37   

Nie przychodzi mi do głowy nic innego jak zawory. Należałoby zdjąć dekiel, zmierzyć, popatrzeć.
Dziwi mnie jak piszesz, że stuki są nierówne od pracy silnika. To zastanawiające.

Klub Avensis 
Śpi na forum

Rok: 2004
Wysłany: 2009-08-05, 19:49   

Kurcze na benzynce się nie znam, ale też myślę, że to zawory.

Jeśli regulacja zaworów nie pomoże to może panewki ? (chropowata powierzchnia może hałasować, ale czy aż tak)

Bo co może być innego słabe smarowanie silnika (pompa oleju wysiada, zły olej lub zbyt mało) , albo uszkodzony cylinder (nie gładka jego powierzchnia)

Zaraz zaraz, a nie mówiliśmy o spalaniu stukowym. Zacznij od tego (bo w Anglii paliwko też genialnej jakości nie jest) Ale przez tyle czasu raczej by ustąpiło...

Andrzej 

Wysłany: 2009-08-05, 20:32   

plesser napisał/a:
Zaraz zaraz, a nie mówiliśmy o spalaniu stukowym. Zacznij od tego (bo w Anglii paliwko też genialnej jakości nie jest) Ale przez tyle czasu raczej by ustąpiło...
Tak by się nie objawiało, nie na biegu jałowym.

robinhood 
Nowy Klubowicz

Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Nadwozie: Liftback
Wysłany: 2009-08-07, 16:47   

plesser napisał/a:
Kurcze na benzynce się nie znam, ale też myślę, że to zawory.

Jeśli regulacja zaworów nie pomoże to może panewki ? (chropowata powierzchnia może hałasować, ale czy aż tak)

Bo co może być innego słabe smarowanie silnika (pompa oleju wysiada, zły olej lub zbyt mało) , albo uszkodzony cylinder (nie gładka jego powierzchnia)

[ Dodano: 2009-08-07, 16:53 ]
ok chlopaki znalazlem przyczyne moja skrzynia(automat) kiedys byla regenerowana w toycie....i jakis kretyn nie wkrecil jednej sruby przy kole pasowym i zczelo si e bicie ...potem stuki ...ale juz mam przyczyne to jest najwazniejsze...pozdrawiam wszystkich
toyota car nbr.1 ;-)

Odpowiedz do tematu