Typ: Inne
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2002
Nadwozie: Inne Pomógł: 16 razy Dołączył: 14 Sty 2011 Posty: 380 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-01-17, 06:01
jak kupujesz na allegro od "jelenia" to masz rację. natomiast tam wystawiają się normalne sklepy i hurtownie, gdzie dostajesz rachunek i gwarancję. po drugie stosowanie zamienników kupionych w sklepie (bezpośrednio w budynku ) nie daje ci gwarancji, że zrobisz wymagany interwał. szczególnie duzo wpadek było z contitech-em i właśnie gates-em. dlaczego bo to podrabiają. widziałeś podróbę unity która dostarcza dla toyoty na pierwszy montaż?
W dzisiejszych czasach, kiedy podrabiany jest każdy produkt, robienie zakupów to jedna wielka loteria. Części do wymiany rozrządu kupiłem na allegro, auto odstawiłem do mechanika i z całością (do tego pasek od alternatora i płyn chłodzący) zmieściłem się w kwocie części ze sklepu. W moim mieście nie ma sklepu, który specjalizuje się w sprzedaży części do japońców, więc chłopcy kupiliby to co ja kupiłem ale już sprzedaliby ze 100% zyskiem. Dla nich to jest interes, dla mnie żaden.
catalunya24 - Pozdrowienia dla kolegi z mojego rodzinnego miasta
Wysłany: 2011-03-11, 23:43 rozrząd z ALLEGRO ORYGINAŁ
wtom napisał/a:
catalunya24 napisał/a:
kolego to sa zamienniki , poza rolkami NSK made in japan , reszta niewiadoego pochodzenia
poza tym to ja se moge zaoszczedzic na plynie do spryskiwaczy , tyle ode mnie
nie pisz bzdur. z 2 linku nie masz żadnych zamienników tylko oryginały. w pierwszym linku jest to samo tylko w opakowaniach producenta a nie pudełkach z napisem toyoty.
wtom ma rację.Kupiłem rozrząd z linka rozrząd z Allegro mechanior jak zmienił to zużyte części były identyczne,tylko rolki firmy NSK i pompa AISIN szumiały ze zużycia,pasek też identyczny firmy UNITTA polecam użytkownika z tego linku
[ Dodano: 2011-03-11, 23:51 ]
franky napisał/a:
przyłącze się do tematu chciałbym się dowiedzieć ile kosztowałaby wymiana rozrządu w avensis t22 kombi 2.0 TD chodzi tu o cały rozrząd + robocizna?
z góry dzięki
sprawdź na Allegro. Co do ceny to znajomy wziął ode mnie 100 zł
Witam wszystkich milosnikow TOYOTY mam pytanie bo juz sie pogubilem w tym co wczesniej czytalem jedni pisza tak drudzy tak i zglupialem wiec CO JEST W 2 ltrowym silniku disel D-4D T25 Kombi PASEK CZY LANCUSZEK ROK PRODUKCJI 2007
Witam. Drodzy koledzy chciałbym się wam poradzić jaki rozrząd polecacie do T22 D-4D. Chodzi mi oczywiście o kompletny rozrząd wraz z pompą wody. Będę wdzięczny za podanie producenta oraz przybliżonej ceny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum