A ja mam pytanko - próbowałem wywołać kody błędów za pomocą zworki i nic miga mi tylko kontrolka poduszek czemu ?
czy w T22 D4D sprawdza się jakoś inaczej może inne piny się zworą robi ?
[ Dodano: 2011-04-08, 18:10 ]
I jak nikt nie potrafi pomóc ?
Nie zlinczujcie mnie za pytanie, ale gdzie w T25 (1AZFSE) mogę znaleźć złącze OBD-II. W panelu bezpieczników pod kierownicą, nad wihajstrem otwarcia klapy silnika? Czy pod maską gdzieś?
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2012-03-25, 22:36
gniazdo znajduje się poniżej kierownicy od spodniej strony deski rozdzielczej, mniej więcej na "wysokości" pedału sprzęgła.
lub/i
jak masz wajchę od klapy silnika to jakieś 10-15 cm w prawo od niej od spodu deski jak położysz dłoń powinieneś wyczuć "kapturek" zabezpieczający OBDII, trzeba go ściągnąć i pod spodem są styki.
lub
w ostateczności - latareczka i wczołganie się w okolice pedałów twarzą do góry i na pewno zobaczysz
Dzięki wielkie Wreszcie podłączyłem Avkę do laptopa (ELM327 1,4b) i w programie PMSCAN w historii pokazał mi następujący błąd: " P2008 Obwód sterowania kołem jezdnym kanałów układu dolotowego otwarty $10 ". Co on oznacza? Czy mam powody do niepokoju?
Dziękuję za odpowiedź. Kontrolka "Check Engine" zapaliła mi się tylko jednego dnia, potem zgasła i teraz nie pojawiają się błędy. Co należy sprawdzić, żeby osunąć usterkę? Gdzie są te klapki? Może coś przesmarować? Czy to chodzi o brudzącą się przepustnicę może? Nie jestem dobry w te klocki niestety.
[ Dodano: 2012-04-02, 07:37 ]
Znowu mam kontrolkę :CHECK ENGINE i dodatkowo zauważyłęm że trochę szarpie na zimnym silniku jak przyspieszam. Gdzie są te klapki? Pomóżcie please.
[ Dodano: 2012-08-24, 21:20 ]
Przejeżdżałem trochę z kontrolka zapalała się sporadycznie. Dzisiaj po podłączeniu interfejsu okazało się, że oprócz ww. błędu:
P2008 "Obwód sterowania kołem jezdnym kanałów układu dolotowego otwarty $10 "
wystąpił także inny :
P0156 "Obwód sondy lambda (blok cyl. 2, czujnik 2) Wadliwe działanie"
Czy może to oznaczać, że sonda lambda powoduje obydwa błędy, czy to dwie różne sprawy?
[ Dodano: 2012-08-30, 19:08 ]
Byłem na diagnostyce w ASO. Wyszło, że w moim przypadku błąd P2008 woduje Zawór / Czujnik biegu jałowego http://www.toyodiy.com/pa...2.html?hl=25860 . Czy ma ktoś na sprzedanie sprawną używkę?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum