Wysłany: 2016-09-28, 12:33 [Avensis T25] Dedykowane radio na Androidzie prosto z Chin
Cześć,
Jako że stałem się szczęśliwym posiadaczem używanej przez wiele lat przeze mnie T-25tki jako auta służbowego, chcę go ciut doposażyć, na razie dwa gadgety: radio z Chin model W2-A5587, wygląda tak:
- niestety nigdzie nie znalazłem żadnych opinii [po za kilkoma klientami na ALiexpress] a sąsiednie forum nic nie odpowiada - więc pozwoliłem sobie zapytać również Was o zdanie na podstawie opisu itp [a może ktoś je ma??] - radyjko jest na Aliexpress za ~330 USD [do tego VAT 23%] więc tanio nie jest, a do radia bym dokupił kamerę cofania i moduł ODB II na bluetooth, oczywiści można więcej gadżetów dokupić ale nie potrzebuję.
Generalnie jestem zajarany jednak ta cena.... w hurcie na Alibabie nieco ponad 200USD ale to już trzeba przeprowadzić pełny import np. FOB lub inny.... dla 1 szt nie ma sensu.
Drugi gadget to lokalizator GPS TK-103 - jest w PL a w Chinach połowę tańszy - nie chcę nikogo reklamować więc wrzucam pewnie znaną Wam fotkę:
Co sądzicie o radyjku? bo lokalizator to taki budżetowy i pewnie kupię .
Ja też dość długo się wahałem co zapodać do mojej Ave (2004). Czytałem, szukałem, pytałem. Trafiłem w końcu do gościa, który zajmuje się profesjonalnie sprowadzaniem i montażem car-audio. Jednoznacznie stwierdził, że z Chin to najlepiej trampki kupić
Polecił mi Blaupunkt San Diego 530 + Automapa.
Mam toto zamontowane od połowy stycznia, przelatałem z tym kilka tras i nie oddam nikomu A już na bank nie zamienię na żadną chińszczyzne.
Dźwięk jest świetny z każdego nośnika, radio bardzo dobrze odbiera i czysto gra.
Zestaw głośnomówiący super, spokojnie można gadać z osobą z tylnej kanapy, bez problemu paruje się po BT z telefonem. Tu mam tylko jedno zastrzeżenie - do tej pory nie rozkminiłem zasady sortowania książki telefonicznej po imporcie do radia. Sortuje kompletnie od czapy. Jeśli mam zamiar dzwonić z trasy do konkretnych osób to najlepiej przed wyruszeniem puścić na ich numery pinga, a potem można je już bez problemu wybrać w radiu z ostatnich połączeń.
Jeśli chodzi o Navi to wrzuciłem na karcie SD Automape i działa bez problemowo. Nic nie tnie, nie gubi sygnału i szybciutko wylicza. Natomiast jak ktoś jeździł wcześniej z mapą 'na szybie' to trzeba się przyzwyczaić, że jest niżej. No ale to nie jest wina radia tylko konstruktorów auta gdzie je umieścili.
Działa też bez problemu sterowanie z kierownicy - przyciski można sobie zaprogramować (te po lewej stronie), ale wymagany jest odpowiedni interfejs sprzedawany osobno.
Dodatkowo jeszcze na życzenie małżonki zamontowałem kamerkę cofania z której obraz wyświetla się automatycznie w radiu po wrzuceniu wstecznego.
Całość z montażem wyszło mnie ~ 1900 pln. No ale w sumie to sama kamera kosztowała 350, ale czego się nie robi dla radości kobiety (i całych zderzaków)
Witam.
Panowie i montował ktoś w końcu te radyjko z androidem? jestem ciekaw czy to gra dobrze bo w sumie rozważam kupno, ale trochę się boję, że dzwięk będzie do du.. a seryjne radio naprawde ładnie gra.
Witam. Kupiłem takie radyjko z AliExpres. Gra bardzo ładnie, łatwy montaż, wyjscia USB ,wejscie na karty połączenie internetem Android 8.0 i duzo innych funkcji.
Mam tylko problem z podłączeniem kamery cofania i tu pojawia sie moje pytanie czy ktoś orientuje się gdzie może byc problem.
Witam. Kupiłem takie radyjko z AliExpres. Gra bardzo ładnie, łatwy montaż, wyjscia USB ,wejscie na karty połączenie internetem Android 8.0 i duzo innych funkcji.
Mam tylko problem z podłączeniem kamery cofania i tu pojawia sie moje pytanie czy ktoś orientuje się gdzie może byc problem.
Co prawda moje radio nie jest z androidem tylko jakimś WinCE, ale też z Chin.
Jeśli masz problem z kamerą cofania to:
-tylne wyjścia cinch mogą być pomylone czasem jest dolne czasem górne (te bliżej wyjścia anteny), trzeba popróbować
- wyjście sygnału na kostce ISO tez może być pomylone i niekoniecznie różowe, podobna sprawa góra/dół
- kamera musi być połączona z kostką od światła cofania i wyjściem z ISO, masz filmiki na YT
- jeśli radio ma możliwość podpięcia sterowania z kierownicy to mała podpowiedź: kostka sterująca (703) ma 3 kabelki - 6-masa (dopinasz do masy radia), 7 i 8 sygnałowe (łączysz i podpinasz do wyjścia dedykowanego w radio) po czym "uczysz" radio obsługi. U mnie na chińskim radio za 130 zł zadziałały 4 przyciski + - < >
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum