Na podstawie tych zdjęć ciężko coś powiedzieć. Ładnie przepolerowany, wysprzątany i wyprany w środku, podpicowany na sprzedaż, jak to w Radomiu. Radom i Płock to mazowieckie zagłębia handlarzy używanych aut, przyglądaj mu się uważnie czy nie było nic lakierowane, czy szczeliny są wszystkie równe.
Pamiętaj, że te skóry to tak naprawdę półskóry - naturalna skóra jest tylko pod tyłkiem i plecami, boczki są z plastiku :/ Jak ja kupowałem swoją, to nie byłem tego świadomy, dopiero później tu na forum doczytałem.
Nie ma wyłacznika kontroli trakcji - czyżby nie była w to wyposażona? Przy kompletnym wyposażeniu to trochę dziwne. Miałem podobną, i moja obok kierownicy, po lewej miała wyłacznik TRC. Ta ma tylko zaślepkę.
Jeżeli navi nie ma mapy z Polską, to trzeba kombinować, lub kupić na allegro za 100-150zł. (najświeżdza jest z 2011r, i nowszej do tego modelu prawdopodobnie już nie będzie).
Kolego tak jak poprzednik napisał to jest Radom, tam auta na wstecznym jeżdżą.
a poważnie jak patrze auto jest z Holandii a to powinno już twoją czujność wzbudzić.
W tym kraju diesle z tego roku mają minimum 300-500 tyś, wystarczy popatrzyć na mobile.de
Więc ten przebieg raczej dziwny.
Jak szukasz ładnej avki to popatrz na allegro na chłopaków z Ostrowi Mazowieckiej.
Tam są 2 komisy które ściągają auta z Niemiec. Wiem co mówię bo sam kupowałem u nich t22 fl dla ojca ok 2 lat temu i jesteśmy mega zadowoleni. Zero ściemy. Jak rozmawiałem z właścicielem sprowadza tylko ładne i bezwypadkowe auta z pełną dokumentacją bo takie łatwiej dziś sprzedać. Zobaczyć zawsze można akurat może coś fajnego będą mieli
Jak rozmawiałem z właścicielem sprowadza tylko ładne i bezwypadkowe auta z pełną dokumentacją
to tak jak oni wszyscy!
jakbyś znał nr vin, to możesz spróbować sprawdzić dostępne dane na autodna.pl, czasem jest jakiś wpis dot. przebiegu.
Możesz też napisać wtedy maila do toyoty holandia z zapytaniem czy były prowadzone jakieś naprawy gwarancyjne, wtedy też jakiś slad o przebiegu może być.
znając oryginalny nr rejestracyjny auta możesz je sprawdzić tu https://ovi.rdw.nl/
ale tego na pewno nikt Ci nie poda/nie będzie nawet w stanie podać
A powiem Ci, że jak tak jeszcze raz popatrzyłem, na tych zdjęciach tak ślicznie i apetycznie wygląda, że sam nabieram na nią ochoty! Jak nówka z salonu. Ech... gdyby nie kilka tych drobnych rzeczy, które mnie w tym samochodzie drażniły, to byłoby naprawdę fajne auto.
Witam.
Żeby handlarzowi opłacało się kupić i przywieźć z Holandii to auto i sprzedać je za 25.900zł to musiałby tam dać za nie jakieś max 19.000zł czyli około 4.500euro. Popatrz na holenderskich stronach co można tam kupić za te pieniądze. Całe jeżdżące auto w tej cenie to przebieg przynajmniej 300.000km (taki przebieg dla 8 latka jest tam standardem). Są tam takie modele z mniejszym przebiegiem ale nie kosztują 4.500euro tylko 6.000-8.000euro. Wniosek - albo to auto jest zajeżdżone, albo było uszkodzone i tanim kosztem przez handlarza zostało naprawione. Przy takim przebiegu najpopularniejszymi usterkami są - turbina (regeneracja 1200-2000zł), kończące się wtryski (przynajmniej 1600zł x4 ), sprzęgło z dwumasą (3000zł) - jeżeli zrobił je handlarz to pewnie zespawłał dwumas, lub założył jednomas. Jeżeli nakręcił 400.000 - 500.000 to dojdzie jeszcze słaba kompresja i wymiana pierścieni (zależy jak auto było eksploatowane).
Witam.Tak jak koledzy wyżej piszą:przebieg podejrzany,zobacz jak wtarte są przyciski do elektrycznych szyb od strony kierowcy...
Przedewszystkim potrzeba zimnej głowy przy zakupie...
Autorze postu ostatnio zauważyłem takie autko http://www.toyota.pewneau...077#prettyPhoto jak możesz dołożyć 4 tys. to masz auto 2 lata młodsze, po liftingu, 10 KM więcej i jeszcze sporo rzeczy poprawionych a przede wszystkim pewny przebieg.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum