Tłumaczyć o co chodzi nie będę, niech każdy przeczyta sam. Moim zdaniem świetna sprawa. Zapewne dla części z Was, na tej stronie nie będzie karty dla waszego pojazdu, ale... sam posiadając Avke T25 z 2004 sedan (której tam nie ma), poczyniłem szeroko zakrojone poszukiwania, oto co się dowiedziałem:
1. Wersja sedan i kombi praktycznie się nie różnią (informacja z ASO), nie licząc amortyzatorów gazowych klapy bagażnika (dotyczy wersji wagon od 2003)
1.ad. idąc tym tropem, a posiadając wersje sedan możemy śmiało drukować dla wersji kombi
2. szukając miejsca gdzie można taką kartę zdobyć znalazłem punkt w Warszawie przy ulicy Krasnobrodzkiej 5 i tam powiedzieli mi, że kartę dostanę "od ręki", mimo, że w ASO, stwierdzili, że na chwilę obecną nie ma takiej opcji
3. Jak już takową kartę odbiorę, zrobię skan i udostępnię, żeby każdy sam mógł sobie ściągnąć i wydrukować
4. co do naklejek na szybę- można ją zdobyć w większości Centrów Motoryzacyjnych lub salonów/serwisów, (informacja gdzie, jest w linku na tronie), z moich informacji wynika, że najszybciej będzie w salonach Renualt, w przypadku Toyoty mają podobno (same naklejki) dojechać ok 13.01, podejrzewam, że jak się akcja rozwinie, to nie będzie z tym żadnego problemu
5. całość akcji jest BEZPŁATNA
Jak już mówiłem, dla mnie świetna sprawa, może komuś uratować życie. Ze swojej strony życzę Wam, aby Karta Ratownicza nigdy nie była Wam potrzebna, ale na zimne lepiej dmuchać
Jeśli temat znajduje się w złym dziale, uprzejmie proszę Admina o jego przeniesienie, a nie kasowanie.
jak zauważyłeś, są tam w większości nowsze samochody. Do mojego też nie było, zadzwoniłem, dowiedziałem się i okazało się, że jednak jest. Więc skontaktuj się z którymś Centrum Mot. i Ci powiedzą.
U mnie naklejka już jest Niestety, w Centrum Mot. z kartą nic szczególnego nie wymyślili, wydrukowali jedynie do wersji kombi (jak pisałem wcześniej, schemat prawie ten sam).
Schwefel- nie wiem jak jest w T22, ale w T25 też nie ma paska na osłonie. Jest za to inne udogodnienie- osłona jest zrobiona z materiału tekstylnego, można zatem przypiąć na szpilki lub jak to ja zrobiłem, złożyłem kartkę kilka razy i przypiąłem paskiem materiału z rzepem (dł. 5cm, szer. ok 2cm) obok klapki z lusterkiem. Może nie wygląda to pięknie, ale się trzyma i widać to tylko przy otwartej osłonie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum