Silnik: Inny
Rok: 2000
Nadwozie: Inne
Wysłany: 2011-02-08, 15:36
Witam wszystkich,
Mam na imię Łukasz, jestem z Krakowa. Do ubiegłego wtorku jeździłem Civikiem 5D. Niestety było małe bum i czas kupić coś nowego. Może Ave?
Powitać. Nie wiem na jak długo tu wpadłem. Potrzebuję odpowiedzi na kilka pytań ws zakupu auta. Zobaczymy co z tego wyjdzie i czy pogoszczę sie tu dłużej
Pozdrawiam i liczę na fachowe doradztwo.
Silnik: Inny
Rok: 2001
Nadwozie: Inne
Wysłany: 2011-02-09, 20:52 witam wszystkich i pozdrawiam ze śląska
Witam wszystkich bardzo serdecznie! Mam na imię Marcin, jestem z Mysłowic (śląskie) i aktualnie jestem szczęśliwym posiadaczem Audi A4 B6 1,9 TDI AWX w sedanie oraz klubowiczem A4-klub.pl, na wozidełko nie narzekam, ale po 3 latach bezawaryjnej eksploatacji nadszedł czas na coś innego, tak że od połowy marca zaczynam się rozglądać za Avensisem po lifcie w kombiku dieselek 2.0 D4D lub 2.2 D4D bądź D-CAT
Tylko który silnik jest lepszy mniej awaryjny?? Mam nadzieję że pomożecie i tutaj się tego dowiem, bo przecież najlepiej pytać u źródła
Pozdrawiam Wszystkich i życzę szerokości
Witam!
Jestem tu nowy więc się przedstawiam . Jestem TReznor i w zeszłym tygodniu kupiłem sobie Ave kombi 2004 vvt-i d4 2.0! I Póki co jestem mega zadowolony!!!
No może nie jestem zadowolony z rozrusznika ale co tam, jakoś się go naprawi .
Witam, mam Avensis 1,8 nowe od kilku dni, po przejechaniu jednego zbiornka benzyny spalanie wychodzi mi na poziomie 8,2 l/100 km, nie wiem czy jest to dużo czy mało?
Witam!
Od 1.XII.2010r. jeżdżę Avką 2.2 D-cat kombi :->
Do chwili obecnej przejechałem ok. 4 kkm, średnie spalanie 7,75 l/100 (1/4 trasa, 3/4 Wa-wa).
Poprzednio przez 7 lat z powodzeniem woziłem się mitsubishi 1.8 GDI HB
Witajcie.Jestem Nowy od dzisiaj. Mój samochód to Avensis D-4D 2,0(rocznik 2004) od września 2008 roku.Jestem drugim właścicielem samochodu i raczej nie należe do znawców.potrafie zatankować, wlać plyn do spryskiwaczy, chłodnicy i wiem gdzie sa poszczególne częsci samochodu . Mechanikiem. nigdy nie byłem i nie interesowało mnie to. Na razie nie narzekam. Serwisuje Auto od początku w ASO i jestem zadowolony. Na razie(bez serwisowych) z wiekszych rzeczy musiałem tylko wymienić kolocki Hamulcowe i ostatnio padło mi sprzeglo. W Aso zaminili mi dwumas na koło jednomasowe, które niektórzy tu krytykowali.Opinia mechaników jest pozytywna i to oni doradzili mi. Po częsci kierowałem się tez opiniami waszymi i zanjdującymi sie na innych forach. Od tygodnia jeżdże i rzeczywiście sa zmiany tylko przy ruszaniu-pierwszy bieg i wsteczny. nawet moja żona to zauwązyła. Ale łatwo sie przyzwyczaić
To tyle na powitanie.
Pozdrawiam wszystkich klubowiczów
Witam wszystkich.Jestem posiadaczem Avensisa od 2004 roku.Kupiłem ją ze względu na poprzedni samochód.t.j CARINA 2.Złoty Samochód.Pojechał na złomowanie po 23 latach użytkowania,ponad 850000km.sprawny technicznie.Mechanika ni widział. Niestety Avensis okazuje się już inną bajką.Tęsknię za TOYOTĄ rodem z japoni .POZDRAWIAM KLUBOWICZÓW.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum