Kacper ze Szczecina, jezdze od trzech lat Avka T22 z 1998 roku, 4AFE w gazie. Staram sie wykonywac podstawowe czynnosci samemu, gdyz sprawia mi to spora przyjemnosc i wiem ze zrobilem cos porzadnie, a nie na pol gwizdka. Do tej pory bylem forumowiczem innej strony o avensiskach, ktora kolejny raz od dluzszego czasu jest nieosiagalna. Poszukujac innego forum trafilem tutaj Pozdrawiam
Dzień dobry, Janusz z Olsztyna. Avką jeżdże ponad 4 lata, autko D-4D z przebiegiem 252 tys. Byłem na zamkniętym forum, szukałem alternatywy i znalazłem .
Witam wszystkich Tomek
Śmigam Toyotą Avensis T 27 2.0 D4D 126 KM
[ Dodano: 2022-03-06, 13:19 ]
Czy ktoś pomoże mi pewnym temacie. Wyjąłem licznik z mojego auta tj Toyota Avensis T27 2.0 D4D 126 KM ponieważ chciałem skleić złamane pokrętło regulacji podświetlenia licznika. Po ponownym zamontowaniu go w aucie obrotomierz wskazuje mi obroty silnika w granicach 250 - 300 obr. Dodatkowo jak silnik jest wyłączony to wskazówka obrotomierza zamiast w pozycji zero spada po niżej. Ponownie wyjąłem licznik wskazówkę ustawiłem na zero i odpaliłem silnik obroty wskazuje dobrze czyli 900 obr./min. na biegu jałowym do momentu jak nie wyjmę kluczyka ze stacyjki. Po ponownym włożeniu kluczyka obroty wskazuje dobrze. Ale gdy wyjmę kluczyk na dłużej (przykładowo 10 min.) i włożę go do stacyjki obrotomierz znowu pokazuję strzałkę poniżej zera a po odpaleniu obroty są znowu na poziomie 300 obr./min. Gdzie leży problem?
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2005
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2022-03-30, 21:00
Witam wszystkich. Moje ostatnie forum to Zakaz linkowania, zgłoszenie zostało wysłane adminowi, które znikło i chyba dobrze
Mam nadzieje że tutaj w razie "W" otrzymam pomoc i sam postaram się pomóc.
Śmigałem T22 2.0 D4D, aktualnie pomykam czarną strzałą 2.2 D4D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum