Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 15 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Lis 2010 Posty: 343 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-03-28, 07:10 Re: ubezpieczenie
rosyjka napisał/a:
witam serdecznie ja przypomne ze do tej pory nigdy nie mialem ac tylko oc i nw i po zakupie mojej awki 2006 rocznik postanowiłem poszukac ac i poiwem wam ze pytałem w 4 towarzystwach nie bede wymieniał jakich ale po obliczeniu w tych 4 to wyszło mi od 2400 do 2600 a zadzwoniłem do aviva i tak wycenił mi autko na 45000 a dałem za nie 43000 i tak ac + oc + nw +asistanse + dodatkowe ubezpieczenie szyb i osobne ubezpieczenie nowych alusków i opon wsumie mnie wyniosło 1600 zł i mysle ze długo zostane w avivie pozdrawiam
Super, tylko sprawdź jeszcze dokładnie w OWU wszystkie wyłączenia (potem jest masę lamentu i ludzie czują się oszukani, nie czytając umów) a także zobacz jak byłby przeprowadzony ew proces naprawy - czy na częściach oryginalnych czy nie, czy samochód traci na wartości po wypadku, czy np ubezpieczyciel nie potrąci Ci kwoty wypłaconego odszkodowania przy ew nastepnym wypadku itp itd Albo czy np nie masz uwzględnionego wkładu własnego, minimalnej kwoty odzszkodowania poniżej której nic Ci nie wypłacą....
Wszystko jest fajnie jak płacisz składki a jak coś się wydarzy to są jaja bo każdy zgłasza szkodę, liczy na nie wiadomo co a potem się okazuje, że przecież nie wykupił dodatkowych opcji bo miało być tanio itp
Jest masę kruczków...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum