Witam wszystkich fanów toyoty. Przychodzę do was z dość prostym lecz skomplikowanym pytaniem. Czemu d4d może brać olej? Próbowałem znaleźć podobny temat na forum lecz nie znalazłem. Krótko opisze moją sytuacje a więc po przejechaniu 5tys km nagle zaczęła brać olej, silnik zachowuję się nadal tak samo nic się nie zmieniło, również nic nie kopci, wycieków spod silnika brak. Jedyny objaw to na lekko rozgrzanym silniku silniku trochę pluje olejem spod korka i sam okorek jest cały mokry. Dodam jeszcze że silnik był wymieniany i jest podobno z 2009 roku verso 2,0 d4d 126km. Jeśli jakiś dobry człowiek znałby odpowiedź na to pytanie to byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. Tak wiem, może być wiele przyczyn ale jakie?
Silnik podobno 160 kkm ale ile naprawdę nwm. Niestety historii pojazdu nie znam. Wiem tylko ze sprowadzony z Danii z przebiegiem 320k, chodź u mnie na liczniku ma 246k heh taccy to janusze handlarze.
[ Dodano: 2020-04-21, 18:38 ]
Śmieszna sytuacja ale dziś sprawdzam olej (samochód stał całą noc) i jest na max oleju a 2 dni wcześniej (samochód stał pół godziny) było pół więc lepiej sprawdzać olej jak stoi całą noc, chyba że się miesza z ropą tego nie wiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum