muszę wymienić sprzęgło sprężarki klimatyzacji w Toyocie Avensis Kombi, rocznik 2012 (T27), 2.0 D-4D.
W ASO, niestety, samego sprzęgła kupić nie można, a jedynie całą sprężarkę, co jest dość kosztowne.
Namierzyłem takie sprzęgła w sieci, ale okazuje się, że są ich przynajmniej 2 rodzaje - mogą mieć 6 rowków lub 7 rowków, obie wersje mają różną średnicę kółka pasowego.
Tu właśnie zaczynają się schody, bo opisy sprzedawców są mylące, a gdy zapytać o szczegóły to każdy chce nr części, którego niestety podać w tej chwili nie jestem w stanie - wiąże się to z demontażem całej sprężarki klimatyzacji.
Moje sprzęgło ma 6 rowków/żeberek - ale wg. opisów sprzedawców taka wersja pasuje do silników benzynowych, natomiast wersja z 7 rowkami do silników wysokoprężnych.
Poszukiwania po numerze VIN nic nie dały - wszyscy odpowiedzili, że nie mają odpowiedniej części.
Może ktoś z forumowiczów borykał się z podobnym problemem i wie coś więcej na ten temat?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum