Wymieniałem komplet. Koszt jest zabójczy, za nówki sztuki Denso wołają po 2500zł/szt. Ja kupiłem za 1100zł z anglii z samochodu testowego z ASO (przebieg ok 10 tys km). Według mnie się opłacało, bo chodzi od 80kkm bez żadnego ale.
A co do tego co to może byc to pojęcia nie mam. Jeśli wywala jakąś kontrolkę to jedź na komputer wtedy będziesz wszystko wiedział.
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
A ja dzisiaj wyłapałem najprawdopodobniej czyjś kołpak na drzwi kierowcy w trzech miejscach lekko wgniecione i w jednym ubytek lakieru. Nie wiem jak to było bo nie widziałem jak jechałem tylko słyszałem mocny szelest. Na drzwiach czarne slady z pyłem od klocków, ja to mam pecha.
a mi mechanik w ASO powiedział że tylko się odgrzybia w Ave i nic więcejnie robi, zdziwiłem się bardzo ale chyba coś mnie kantował
umyłem auto porządnym szamponem - Duragloss 902 , za***ty szampon pięknie pachnie, ma gęstą konsystencję i nie wiem czy to subiektywne odczucie ale wydaje mi się że po umyciu nim mój samochód nabrał blasku, dawno go takiego nie widziałem nie woskowałem auta, bo na razie porządnego wosku nie mam choć już w drodze mam Zymola z USA
na szybie mam niewidzialną wycieraczkę też dzięki temu szamponowi
kris1610 napisał/a:
Napełniłem i odgrzybiłem klimatyzację
a mi mechanik w ASO powiedział że tylko się odgrzybia w Ave i nic więcejnie robi, zdziwiłem się bardzo ale chyba coś mnie kantował
No pewnie że kantował....
napełnia się napewno gazem jakims freonem chyba.
Za usługę zapłaciłem 150zeta czas to ok. 40minut( czyt. nie mniej niż 40min.)
[ Dodano: 2010-05-04, 23:08 ]
Zamierzam teraz się z kupnem nowego wosku...
Poprzedni miałem turtle wax z PTFE..
A teraz zamierzam kupić wosk syntetyczny taki który nie pozostawia białego nalotu można go stosować w pełnym słońcu, i średni czas nakładania go wynosi ok 10 minut
A teraz zamierzam kupić wosk syntetyczny taki który nie pozostawia białego nalotu można go stosować w pełnym słońcu, i średni czas nakładania go wynosi ok 10 minut
Mam ten wosk TW ICE, cóż mogę powiedzieć:
-bardzo wydajny
-szybka aplikacja
-można jechać po plastikach i działa jak "czernidło"
-co do wytrzymałości to trudno powiedzieć, to zależy od tego jakim szamponem/pianą i w jakim stężeniu będziesz mył
Z marketowych wosków, jest to najlepszy wybór, nie wiem czy pisałem na forum interesuję się detailingiem i z opini jakich słyszałem to z marketowych szamponów poleciłbym Nigrin, jako najmniej zmywający wosk ze swojej półki cenowej
Jeśli masz więcej budżetu to nabardziej opłacalnym wyborem jest Collinite 476s dla ciemnych lakierów lub 915 dla jasnych. Koszt około 100zł, jest super trwały, bardzo wydajny i wart swojej ceny. Zbiera bardzo dobre opinie wśród detailigowców. Zawiera carnaubę.
[ Dodano: 2010-05-04, 23:39 ]
kris1610 napisał/a:
napełnia się napewno gazem jakims freonem chyba.
Za usługę zapłaciłem 150zeta czas to ok. 40minut( czyt. nie mniej niż 40min.)
zorientuję się w temacie, bo moja Avka chyba nie była serwisowana pod kątem klimatyzacji (oprócz własnoręcznego odgrzybiania), kupiłem w Niemczech w ASO i do 75km były przeglądy. Nie lubi, jak coś nie jest zrobione tak jak trzeba, więc w tym tygodniu szukam i jadę na serwis klimy, dzięki za info Tochę OT ale o nic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum