WITAM SERDECZNIE FORUMOWICZÓW
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu mojej Toyoty, mianowicie chodzi o dwa błędy skrzyni biegów.
P2757
Elektrozawór sterujący ciśnieniem sprzęgła konwertera momentu obrotowego (TCC) - problem z wydajnością lub elektrozawór zablokowany.
P0741 dotyczy w zasadzie tego samego.
Toyotę zakupiłem niedawno, po przejechaniu 500 km wyskoczymy minowe błędy. Co ciekawe w momencie wyskoczenia błędów oraz podczas jazdy nie odczułem żadnych niepokojących odczuć z jazdy.
Skontaktowałem się ze sprzedającym, zarzekał się że wymieniał olej z filtrem i żadne błędy mu nie wyskakiwały. Twierdzi że się zna i że wystarczy wymienić tylko zaworek i będzie dobrze.
Skontaktowałem się z polecanym fachowcem w mojej okolicy od Toyoty.
Zaproponował wymianę oleju na dobry początek aby również zajrzec do miski w jakim stanie jest olej itd.
Olej najprawdopodobniej nie był wymieniamy przez sprzedającego (twierdził że wymieniał około 30 tys. temu).
Olej był bardzo ciemny i filtr był oryginalny (sprzedający twierdził że założył "dobrej jakości zamiennik").
Błędy kilka razy kasowałem ponieważ potrzebowałem auta a stare sprzedałem. Po trzecim-czwartym kasowaniu błąd wyskoczył już po 70 kilometrach. Mechanik wymienił olej, filtr oraz uszczelkę, auto stało dwa dni na podnośniku i rzekomo prawie cały olej został wymieniony.
Po wymianie skrzynia pracowała niemalże identycznie jak przed wymianą lecz błędy pojawiły się dopiero po przejechaniu 1000km.
Miał ktoś z was podobny problem z owymi błedami albo jest w stanie mi doradził co czynić? Proszę jeszcze raz o pomoc.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum