Witam, przymierzam się do wymiany płynu i filtra w skrzyni K313, przebieg 75000 km. Obejrzałem kilka filmików na YT. Sprawa nie wygląda skomplikowanie. Mam pytania do kogoś kto już to robił
1. Ile kupić oleju, czy bańka 5 l. wystarczy ?
2. Jak wygląda procedura po wlaniu nowego płynu- nagrzewanie skrzyni i ustalenie poziomu płynu ?
3. Na filmiku widziałem dla skrzyni K313 ale w corolli łączyli piny w złączu OBD po co ?
Panowie proszę o informację gdzie dokładnie w skrzyni cvt k313 jest umiejscowiony wlew oleju, czy poziom oleju można sprawdzić jest jakiś bagnet (szabelka), czy jest przez przelew przy korku spustowym?
Panowie proszę o informację gdzie dokładnie w skrzyni cvt k313 jest umiejscowiony wlew oleju, czy poziom oleju można sprawdzić jest jakiś bagnet (szabelka), czy jest przez przelew przy korku spustowym?
Wlew jest z prawej strony od strony koła a stan sprawdzasz przez przelew korka spustowego.
Z tego co pamiętam, wlew oleju do CVT jest z LEWEJ strony samochodu. Trzeba odkręcić koło. Poziom sprawdzisz przez rurkę przelewową ale po nagrzaniu oleju. To wszystko masz na filmikach na YT
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum