Zakładał ktoś chip box'a do Avki D4D 126KM 2011?
Ja mam możliwość założenia box'a elektronicznego, tkiego z Allegro za 700 pln. I zastanawiam sie czy to w żaden negatywny sposób nie wpłynie na moja AVKE.
Czy ktoś mierzył np. o ile poprawiło się przyśpieszenie np. od 0-100 ?
Chodzi mi o dane techniczne, bo odczucia napewno zmieniły się na plus.
Czy po boxie zużycie paliwa spadło?
Ja niestety nie mierzyłem przyśpieszenia do 100 obstawiam ok 1 s na plus. Jedyne co mogę powiedzieć to dużo lepiej zbiera się przy wyprzedzaniu i nie trzeba często redukować by dynamicznie wyprzedzić. Co do spalania wiadomo że przy dynamicznej jeździe będzie większe ale moja ogólnie w trasie mieści się w 6l mierzone od tankowania do tankowania komp pokazuje 5.3l/100 takie przekłamanie małe;)
Widzę że DELUXA wyjściowo ave miało 131KM czyli bonus od Toyoty 5KM
Czy to norma?
Ciekawe jaką wyjściową moc mają 3 letnie auta z przebiegiem np. 150tyś.
jerrry z tego co wiem to nie tylko moja miała taki bonusik kilku kolegów też pisali, że mieli po 130-132 KM jedynie niutony się zgadzały:) A taka ciekawostka w 2003 dobierałem a4 130 KM i po przebiegu 1500km miała 136KM a po przebiegu 178tyś hamownia ta sama pokazała 143KM no ale cóż to dopiero jeździło po wirusie tzn jeździ do dzisiaj na blacie 330tyś i banan na twarzy właściciela.Miałem okazję jeździć nową t27 fl z tym samym silnikiem i te zabrane dwa konie ale przeniesienie momentu na 1600obr/min bardzo pozytywnie zaskakuje
Mały edit avensis ma zrobione już 55 tyś na boxie nic się nie działo w tym czasie niepokojącego żadnego checka zimą jeździłem na 4 programie obecnie non-stop na 6.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum